Do súťaže ekologický čin roka sa môžu prihlásiť aj školáci

  • Kultúra a spoločnosť / Príroda
  • 17. októbra 2018, 17:00

Ďalší ročník súťaže Ekologický čin roka, vyhlásil Trnavský samosprávny kraj do ktorej sa môžu zapojiť jednotlivci, kolektívy škôl, samosprávy a záujmové združenia. Najlepšie ekologické činy v kraji za rok 2018 získajú finančnú odmenu 1 200, 800 a 500 eur.

© pixabay.com

Za ekologický čin možno podľa pravidiel tejto súťaže považovať aktivity ako je dokumentácia a likvidácia neriadených skládok odpadov v katastroch obcí a miest, zavedenie separovaného zberu v školách, výsadba zelene, záchrana alebo dokumentácia cenného biotopu, využitie obnoviteľných zdrojov energie, práca s mládežou v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia, organizovanie súťaží s environmentálnou tematikou a podobne.

V minulom roku získala ocenenie Ekologický čin roka Trnavského samosprávneho kraja Mestská polícia v Seredi za projekt Myslíme logicky – žijeme ekologicky. Mestskí policajti do aktivít v rámci svojho ekoprojektu zapojili viac ako 450 detí. Jeho hlavným cieľom bolo vzbudiť záujem o prírodu, rešpekt a úctu k nej a naučiť deti zodpovednému prístupu k životnému prostrediu.

Do súťaže možno prihlásiť ekoprojekty, ktoré boli alebo budú ukončené do konca tohto roku. Prihlasovať ich možno do konca februára budúceho roku, potom ich bude posudzovať odborná komisia. Ak by bolo prihlásených viac ako šesť projektov, súťaž by rozdelili na kategóriu určenú pre občianske združenia, obce a dobrovoľníkov a na kategóriu pre materské, základné a stredné školy, pričom finančné ocenenia by išli do oboch kategórií.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín