Dobré ráno, Piešťany!

  • Dobré ráno, Piešťany! / Spravodajstvo
  • 16. októbra 2018, 08:00

Dnes je utorok 16. októbra. Tento deň Svetovým dňom potravy a Svetovým dňom chrbtice. Meniny má Vladimíra.

Dobre ráno, Piešťany! (Autor: am)

Ženské meno Vladimíra má slovanský pôvod a význam mena je „veľká vládkyňa“. Má ambície, je to cieľavedomá osobnosť s iskrou a odvahou čeliť nepriazni. Nemusí sa sama za seba biť, skôr sa bije za iných.
Sama má na svojej strane viac šťastia, ako ostatní, a to jej aj mnohí závidia. Úspech jej akosi padá do lona bez toho, aby sa musela šplhať na vysoký kopec. Aj preto sa dostane ďalej.
Je pravda, že jej na tom príliš nezáleží, jej hodnoty sú iné, ako mávajú ľudia okolo nej. Ona nemusí mať luxus, ani kopec peňazí. Stačí jej, keď má priateľov a svoju lásku.
Ovplyvňuje ju planéta Merkúr. Jej ochranné kamene sú jaspis a nefrit.

Známe osobnosti s menom Vladimíra: 

Vladimíra Hreňovčíková – slovenská modelka, Miss SR v roku 1996.

 

V psom kalendári oslavuje meniny Cida, Lojza.

 

Hudobný kalendár

1923 – narodil sa Bert Kaempfert (Hamburg, Nemecko), skladateľ, dirigent, hráč na klarinete a saxofóne. V priebehu 50. rokov založil známy big band, s ktorým nahral viac ako štyri desiatky albumov.
1942 – narodil sa Dave Lovedaly (Liverpool, UK), hráč na bicích nástrojoch skupiny Fourmost. V septembri 1963 mali v hitparáde prvý singel Hello Little Girl, ktorého autormi bola dvojica John Lennon a Paul McCartney. Aj ich druhá skladba v hitparáde, I’m In Love v januári 1964 bola z pera tejto dvojice. Až tretia pieseň A Little Loving v apríli 1964 bola z autorskej dielne členov kapely.

1943 – narodil sa Fred Turner (Winnipeg, Manitoba, Kanada), basový gitarista a vokalista skupiny Bachman-Turner Overdrive. 1947 – narodil sa Bob Weir (San Francisco, California, USA), spevák, skladateľ a gitarista skupiny Grateful Dead.
1961 – narodil sa Gary Kemp (Londýn, UK), gitarista a skladateľ skupiny Spandau Ballet. Táto londýnska new romance formácia vznikla v roku 1979. V singlovej TOP 40 hitparáde mali 17 skladieb, najúspešnejšou z nich bola balada True, ktorá sa v apríli 1983 dostala na prvé miesto.

1962 – narodil sa Flea (vlastným menom Michael Peter Balzary, Melbourne, Austrália), basový gitarista skupiny Red Hot Chili Peppers.
1969 – narodila sa Wendy Wilson (Los Angeles, Califoria, USA), spolu so sestrou Carnie členky skupiny Wilson Phillips. Obe sú dcérami Briana Wilsona, lídra známej skupiny Beach Boys.

 

Lekárenská pohotovosť

Lekáreň REGIA Nálepkova 4, 92101 Piešťany 16:00 – 22:30

 

Podujatia, akcie

FOYER KSC FONTÁNA:

9.-21. 10.
Nebeské symfónie
Fotografie Petra Horálka

 

GALÉRIA KSC FONTÁNA:

16. 10. – 4. 11.
Česká maľba
10. ročník – výstava obrazov

 

FOYER MSKS:

  1. 9. – 4. 11.

Vojtech Haring

Kreslený humor

 

DOM UMENIA:

Výstavy:

2.–28. 10.

PIEŠŤANSKÉ RENDEZVOUS – 20. ročník

Českí panovníci na reliéfnych obrazoch Jarmily Haldovej z Orlických hôr (ČR)

 

  1. 10. – 2. 12.

PIEŠŤANSKÉ RENDEZVOUS – 20. ročník

PRVÁ/PRVNÍ REPUBLIKA 2

Pokračovanie výstavy slovenských a českých výtvarných umelcov: Bohumil Eliáš – sklo, Tomáš Hřivnáč – grafika, Boris Jirků – maľba, Alexej Vojtášek – maľba, Juraj Čutek – sklo, Karol Felix – grafika, Marián Komáček – maľba

 

Stála expozícia, foyer, 2. poschodie

Akademický maliar14 Jozef Bubák

SYMFÓNIA O ČLOVEKU

Maľba – akryl

 

Výstavy sú otvorené: utorok – piatok: 14.00 – 17.00 h, sobota – nedeľa: 14.00 – 18.00 h, pondelky: zatvorené

 

ELEKTRÁRŇA:

Ut. – Pi. do 25. 10.

PIEŠŤANY OČAMI WINTERA (plány a realizácie)

Výstava

Náučná výstava o plánoch a nezrealizovaných projektoch Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, od rozsiahlej mestskej štvrte Floreát po lanovku na Červenú vežu. Zorganizované občianskym združením ProWinter a Balneologickým múzeom Imricha Wintera v Piešťanoch pri príležitosti 50. výročia úmrtia Ľ. Wintera.

Pre verejnosť je výstava sprístupnená vždy počas otváracích hodín.

Vstup voľný

 

Ut. – Pi.

VZDELÁVACIE PROGRAMY PRE ŠKOLY

Ponuka vzdelávacích interaktívnych programov a workshopov pre žiakov základných a stredných škôl. Programy prebiehajú spravidla v dopoludňajších hodinách, po dohode je možné termíny prispôsobiť. Kompletná ponuka vzdelávacích programov na www.elektrarnaplestany.sk/vzdelavanie. Rezervácia a bližšie informácie u koordinátorky pre vzdelávanie Ing. Lenky Menyhartovej na tel. 0949/657 193 alebo na lenka.menyhartova@elektrarnapiestany.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava