Piešťany hostili elity tlačiarenského priemyslu

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 15. októbra 2018, 12:00

Piešťanský Hotel Magnólia sa koncom minulého týždňa stal miestom, kde sa stretli desiatky odborníkov v oblasti tlačiarenského priemyslu. V piatok 5. októbra nechýbal ani prezident európskeho tlačiarenského zväzu FESPA.

Odborníci sa tiež dozvedeli, aké sú najnovšie trendy. (Autor: mp)

Dvojdňové konferenčné podujatie zorganizoval Slovenský zväz sieťotlačiarov a digitálnych tlačiarov. Sieťotlač, i keď je to pojem pre väčšinu neznámy, preslávil v 20. storočí Andy Warhol. Nejde pritom len o potlač papiera, ale aj najrôznejších predmetov.

Konferenciu otvoril prezident slovenských sieťotlačiarov Zlatko Šimko. „Po roku sa nám opäť podarilo zorganizovať toto stretnutie. Predstavili sa nám študenti, ktorí vytvorili rôzne práce vo svojom voľnom čase na workshopoch. Tie sme pre nich usporiadali pre zdokonalenie ich technickej zdatnosti. Sme radi, že nás opäť svojou prítomnosťou podporila FESPA,“ povedal Z. Šimko, ktorý neskôr dodal: „Dnešné prednášky boli venované technologickým novinkám, ale aj otázkam, akým spôsobom naše produkty predať, umiestniť na trhu, akým spôsobom sa trh správa, ktoré odvetvia sú v popredí.“

Prezident európskeho zväzu FESPA Christian Duyckaerts si účasť na konferencii v Piešťanoch pochvaľoval. Ocenil, že slovenskí organizátori opäť prizvali mladých ľudí, ktorí sú budúcnosťou aj tlačiarenského priemyslu. Podujatie taktiež označil za príjemné miesto, kde sa stretávajú ľudia „z fachu“, a okrem praktických informácií sa aj radi stretávajú a pozhovárajú. Christian Duyckaerts rovnako aj výkonný riaditeľ FESPA Sean Holt prítomným prezentovali novinky a trendy.

Na stretnutí v Piešťanoch sa odborníci v priebehu dvoch dní plných prednášok dozvedeli mnohé cenné informácie o nových produktoch, materiáloch, designoch, ale aj spôsoboch tlače. Vystúpili zástupcovia Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska a Belgicka.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav