Mestská futbalová liga v novom formáte

  • Šport / Futbal
  • 15. októbra 2018, 14:00

Už v sobotu 20. októbra je naplánovaný prvý turnaj nového ročníka Mestskej futbalovej ligy MAGNA ENERGIA. Po dvojročných skúsenostiach prichádzajú organizátori s novým formátom turnajových ligových dní, keď sa jednotlivé tímy stretnú v ôsmich kolách.

(Ilustračné foto) © archív PFK

Súťaž je otvorená pre všetkých milovníkov amatérskeho i poloprofesionálneho futbalu. „Chceli sme vyjsť v ústrety minuloročným účastníkom Mestskej futbalovej ligy (MFL), ktorých rodiny sa sťažovali na zaneprázdnenosť ich mužských polovičiek. Takto bude turnaj približne jednu sobotu za mesiac a na štadióne taktiež môžeme zažiť príjemné futbalové dni,“ povedal o prechode z klasického týždňového ligového formátu na turnajový jeden z organizátorov Ján Stachura.

Tento ročník MFL bude pre každého, kto má chuť zahrať si najobľúbenejší šport na svete. Tímy, ktoré chcú hrať celý počet turnajov MFL, sa musia prihlásiť najneskôr 24 hodín pred začiatkom prvého turnaja a výsledky sa budú rátať do spoločnej tabuľky.

„Menia sa aj finančné podmienky. Zatiaľ čo vlani sa platilo jednorazovo sumou 300 eur, tento rok sa tímy na turnajoch zložia na rozhodcov po päť eur a ‚ligoví‘ futbalisti pridajú po tri eurá na hráča, ktorý bude v daný deň hrať. Novinkou je, že jednotlivých turnajov sa môžu zúčastniť aj tímy, ktoré nie sú dlhodobo prihlásené do MFL. Tu je však štartovné na hráča štyri eurá,“ predstavil finančné podmienky účinkovania v lige ďalší z organizátorov Erik Hlavatý, ktorý zároveň pozval všetkých fanúšikov športu z regiónu, aby si aspoň počas jedného víkendu prišli zahrať futbal na štadión do Piešťan.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel