Zaspomínali si na významného piešťanského športovca Vlada Plulíka

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. októbra 2018, 16:00

Ani chladné a upršané počasie neodradilo 45 účastníkov pochodu k pietnemu miestu významného piešťanského športovca Vlada Plulíka a uctili si jeho pamiatku na Sokolích skalách v Považskom Inovci.

Akcie Po stopách Vlada Plulíka sa zúčastnilo 45 účastníkov. © archív AŠK PN

Podujatie Po stopách Vlada Plulíka organizovala 23. septembra na Výtokoch Asociácia športových klubov mesta Piešťany v spolupráci s občianskym združením Vlada Plulika a bolo zaradené medzi akcie Európskeho týždňa športu.

Väčšina účastníkov využila slávnostný štart v Rekreačnom zariadení (RZ) Výtoky a vydala sa na bezmála šesťkilometrový okruh, ktorý viedol časťou náučného chodníka Ducové – Nitrianska Blatnica a hrebeňom Považského Inovca k prírodnej pamiatke Visiace skaly, kde ich zastihol dážď, ale aj tak sa pokochali vyhliadkou na Topoľčiansku kotlinu. Potom nasledoval pochod cez Krahulčie vrchy k pietnemu miestu V. Plulíka na Sokolích skalách, kde začínal svoju horolezeckú kariéru a kde si uctili minutou ticha alebo zavesením spomienkovej stužky tohto už desiaty rok nezvestného horolezca, pokoriteľa najvyššej hory sveta Mount Everestu (8848 m n.m.) a absolventa zimného sólo nonstop prechodu hlavného hrebeňa Vysokých Tatier. Trasa potom viedla k ďalšej prírodnej pamiatke, Veľkej dolnosokolskej jaskyni, a po obhliadke tejto významnej archeologickej lokality nasledoval zostup do cieľa pochodu v RZ Výtoky, kde dostali pamätný list. Účastníci si trasu, ktorej autorom je Ladislav Beleščák, pochvaľovali.

Najmladší účastník podujatia Dominik Durdík, ktorý nemal ani rôčik, si odsedel a odspal celý pochod v sedačke na chrbte maminy, najstarším účastníkom bol 68-ročný Ivan Čonka a najvzdialenejší účastníci manželia Bohunickí prišli z Bratislavy. Turnaj v záhradnom krikete o putovný pohár Vlada Plulíka vyhrala Martina Hrdinová z Piešťan.

Debaty o Vladovi, horolezectve, turistike alebo len tak o živote počas pochodu či na športoviskách pri turnaji a ukážkach netradičných športov i pri občerstvení pred bufetom prispeli k príjemne strávenému dňu, hlavne keď Vlado, ktorý tam kdesi hore sediac na obláčiku a prizerajúc sa rozfúkal mraky, spoza ktorých vykuklo slniečko, a všetci spokojní a hladní sa vrhli na opekanie špekáčikov.

Organizátori boli milo prekvapení najmä účasťou rodičov s deťmi, ktorým trasa i športoviská v cieli vyhovovali na vyšantenie svojich ratolestí a už rozmýšľajú o budúcnosti tohto vydareného podujatia.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava