Dvadsiate prvé storočie na gymnáziu

  • Mladí dnes / Školy
  • 14. októbra 2018, 10:00

Nadácia Pontis v rámci projektu This is 21: Priprav sa na 21. storočie sa rozhodla urobiť všetko, aby sme na Slovensku mali ľudí s rozvinutým potenciálom a vedomosťami, zručnosťami a postojmi potrebnými pre život v tomto storočí. V rámci projektu v piatok 5. októbra navštívilo slovenské školy 50 inšpiratívnych slovenských osobností zo sveta biznisu, aby motivovali mladých v rozvoji svojho potenciálu. Na Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch prišli jeho absolventi Annamaria Velič a Heliodor Macko.

Annamaria Velič diskutovala so študentmi 3. C triedy. © Roman Ondrejka

Študentom 3. C a 3. D triedy predstavili svoj kariérny a životný program s cieľom podpory tvorivých ambícií v ich budúcich profesiách. V prednáške pod názvom Priprav sa na 21. storočie pútavým spôsobom otvorili témy, ako byť užitočnými pre spoločnosť, čo je to dobrovoľníctvo a filantropia a akým spôsobom je možné uskutočniť naplnenie životných cieľov a profesionálnych ambícií.

Po interaktívnej prednáške a malom teste intelektuálnych kompetencií nasledovala otvorená diskusia so študentmi a po nej stretnutie A. Velič a H. Macka s riaditeľkou školy Miroslavou Hankovou. Spoločne sa zhodli, že zásadným momentom je návrat našich mladých ľudí zo zahraničia na Slovensko, aby doma odovzdali získaný potenciál.

Ivana Papcunová

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav