Piešťanské cestovanie v čase

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 12. októbra 2018, 10:00

Parkovanie v Piešťanoch je akýsi nekonečný príbeh, no automaty na výdaj parkovacích lístkov, to je samostatná kapitola. Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa poslanci zo správy hlavného kontrolóra dozvedeli, v akom stave tieto automaty sú.

Automat pri hoteli Eden ukazoval v auguste o 13 minút menej, v septembri presne a 8. októbra o dve minúty menej. (Autor: am)

Trochu nadnesene by sme mohli povedať, že piešťanské automaty, ktoré by mali vydávať parkovacie lístky, fungujú ako „z roku Pána“. Nie, ani v roku 2018 ešte stále nie je možné v kúpeľnom a turistami navštevovanom meste zaplatiť formou SMS, tobôž prostredníctvom aplikácie. Nie je možné ani len si nechať vydať prebytočné peniaze. Automat stanoví čas platnosti lístka podľa toho, akú mincu doň vhodíte.

Teda, ak sa vám to vôbec podarí. Počas kontroly parkovacích automatov, ktorá sa uskutočnila na konci augusta, bola v jednom zaseknutá minca a jeden bol mimo prevádzky, súci na výmenu. Spomedzi 13 automatov boli vlastne bez chýb iba tri. Pomocou zvyšných ôsmich kusov by ste mohli bez problémov cestovať v čase. Odchýlka od skutočného času bola priemerne 15 minút, no na jednom z nich bolo dokonca až o hodinu viac. Ak ste teda skutočne chceli dodržiavať čas lístkom povoleného parkovania, museli ste si stanovenému času na lístku dopočítať alebo odpočítať daný rozdiel a podľa neho sa po auto opäť vrátiť.

Opakovaná kontrola, ktorá sa uskutočnila dva týždne po tej prvej, ukázala, že rozdiel medzi skutočným časom a časom na väčšine automatov je už len zhruba dve minúty. Ten na Vajanského ulici sa však rozhodol obdarúvať vodičov časom navyše, keď za 50 centov vydával lístok namiesto s hodinovou platnosťou na hodinu a 12 minút.

Kedy sa dočkáme riešenia tejto „čarovnej“ situácie s parkovaním v Piešťanoch, je stále otázne.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín