ZSE varuje pred podvodníkom

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 11. októbra 2018, 13:00

V uplynulých dňoch kontaktovali spoločnosť Západoslovenská energetika viacerí zákazníci s informáciou o podvodnom konaní neznámej osoby, ktorá sa vydáva za zamestnanca spoločnosti. Podvodné konanie spočíva v tom, že táto osoba príde do bytu zákazníka pod zámienkou kontroly faktúr a elektromerov. Po kontrole faktúry zinkasuje 60 eur a ubezpečí zákazníka, že má všetky platby uhradené. Prípady boli zaznamenané v Trenčíne, nie je však vylúčené, že sa táto osoba presunie aj do iných regiónov.

Ilustračné foto

ZSE sa dištancuje od podobnej aktivity a upozorňuje zákazníkov, aby boli ostražití a v žiadnom prípade na takúto výzvu nereagovali a požadovanú sumu neuhrádzali.  Všetky platby, ktoré súvisia s dodávkou a distribúciou elektriny a plynu, sa realizujú vo forme faktúr. Zástupcovia spoločnosti ZSE nikdy nevyžadujú úhradu faktúry alebo iné platby v hotovosti. Navyše, takúto kontrolu faktúr spoločnosť ani nerealizuje. Podobný prípady sme v lokalite Trenčín zaznamenali v máji tohto roka, kedy sa podvodník vydával za zamestnanca spoločnosti a chcel u zákazníkov kontrolovať ističe.

Oslovuje hlavne seniorov

Najzraniteľnejšou skupinou sú predovšetkým seniori, čo podvodníci využívajú. Zákazníkom odporúčame,  aby si pred tým, ako poskytnú akékoľvek informácie, overili totožnosť osoby. Zástupca spoločnosti musí byť viditeľne označený preukazom. V prípade, že majú zákazníci pochybnosti o dôveryhodnosti zástupcu spoločnosti ZSE, môžu si jeho meno overiť na Zákazníckej linke  0850 111 555.

ts

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava