Novinkou urgentný príjem

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 11. októbra 2018, 11:00

Už niekoľko dní sa v prízemí Nemocnice A. Wintera v Piešťanoch pohybujú montéri. Rekonštrukčné práce, ktoré vykonávajú, súvisia so zaradením nemocnice do siete zariadení s urgentným príjmom prvého typu. Do nemocnice sa vráti ambulancia prvej pohotovostnej služby, bývalá LSPP.

(Autor: vd)

„Našu nemocnicu od 1. augusta zaradili do siete nemocníc s urgentným príjmom prvého typu. Z toho dôvodu zabezpečujeme priestorové a prístrojové vybavenie oddelenia,“ uviedla Mária Baďurová zo sekretariátu riaditeľa Nemocnice A. Wintera.

V súčasnosti prebieha rekonštrukcia priestorov, ktoré budú slúžiť pre urgentné poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Súčasťou urgentného príjmu na prízemí sa stanú ambulancie interného lekárstva a chirurgie, ktoré budú poskytovať služby v nepretržitej prevádzke. Na prízemí bude aj Ambulancia pohotovostnej služby (bývalá LSPP), Rádiologické oddelenie a CT pracovisko.

Zmena nastane napríklad aj pri prvom kontakte návštevníka s nemocničným personálom. K dispozícii mu už nebude informátor, ktorého miestnosť bývala vpravo pri vstupe do nemocnice, informačný pult zriadili na pravej strane vstupnej haly, v jej strede. Bufet by mal byť tiež premiestnený, vstup bude z vestibulu budovy. Urgentný príjem by mal byť situovaný tak, aby záchranári mohli prísť so záchrankou čo najbližšie k ambulancii.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín