Kampaň aj za peniaze daňových poplatníkov

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 9. októbra 2018, 10:00

Predvolebné kampane sú v plnom prúde. Jeden kandidát na piešťanského primátora sa pretŕča vo videoblogu v kostýme pilota, iný zasa, ako napríklad súčasný primátor Miloš Tamajka, na tento účel zneužíva svoj súčasný post.

Pri dramatizácii detskej knižky vystupoval aj primátor Miloš Tamajka. © piestany.sk

A tak sme si prednedávnom mohli na radničnej internetovej stránke prečítať, že na podujatí Dramatizácia knihy „Čo čaká prváka“ v mestskej knižnici okrem bábkoherečky Barbory Krajč Zamiškovej účinkoval aj primátor mesta Piešťany Miloš Tamajka.

A aby sme tento text radničnej hovorkyni Evy Bereczovej pre úplnosť doplnili, patrí sa dodať aj to, čo toto Tamajkovo účinkovanie pri dramatizácii detskej knižky stálo daňových poplatníkov. Knižky, ktoré Tamajka prvákom rozdal, stáli 1350 eur, lízanky 300 eur, a aby to nedajbože niekto neprehliadol, tak z verejných prostriedkov bola za 200 eur zaplatená aj prítomnosť regionálnej televízie.

Tým sa však „promo“ akcie súčasného primátora z verejných prostriedkov ešte neskončili. Podľa pozvánok, ktoré sa ocitli v schránkach piešťanských seniorov, aj ich priazeň za peniaze daňových poplatníkov si ide Tamajka nakupovať.

Piešťanský primátor 11. októbra pozýva seniorov na „Slávnostné stretnutie jubilantov mesta“ do Domu umenia, sľubuje im kultúrny program a občerstvenie. A aj autobusovú dopravu na podujatie zadarmo. Takáto akcia na podporu Tamajkovej kandidatúry z verejných prostriedkov radnicu stojí 1531 eur na občerstvenie pre pozvaných hostí, 315 eur na kvety a 570 eur za prenájom Domu umenia, keďže táto sála mestu nepatrí.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela