Do akvaparku MHDčkou

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 9. októbra 2018, 09:00

Dovoľte mi v prvom rade vás pozdraviť. Od môjho posledného editoriálu uplynul už nejaký ten piatok a mnohé sa zmenilo.

V Piešťanskom týždni už presne rok používame novú grafiku v tlačenom vydaní a približne tri mesiace máme aj nový web. Videli ste ho? Ak nie, šup! Môžete si prečítať aktuálne aj staršie články a hneď na úvodnej strane hlasovať v ankete, koho by ste volili za nového primátora.

A vravím si, či som nemala začať tento editoriál chválospevmi na naše mesto. Viete, aby som zapadla do davu. Presne tak totiž začínajú azda všetky príhovory uchádzačov o hlasy v nadchádzajúcich komunálnych voľbách. Toľko pekných slov o Piešťanoch, toľko lásky k tomuto mestu sa azda nenazbieralo ani za celé uplynulé štyri roky dokopy.

A potom sľuby! Ach, už sa teším, ako sa po voľbách budeme pýšiť akvaparkom s termálnou vodou alebo si na kávičku zájdeme do zrekonštruovaného Slovana. Čo tam po tom, že kým sa do toho akvaparku dostanú našinci, musia odtlačiť tri autá na parkovisku, aby sa dostali k svojmu. No a čo, že ľudia z okolia cestou po Dopravnej ulici pocítia ťažobu predvčerajšieho obeda. Ak sa rozhodnú ísť autom, v meste ho nebudú mať kde nechať.

Teda, pardon. Budeme mať parkovací dom. Možno bude stáť na periférii mesta a spoliehať sa budeme musieť na hromadnú dopravu. Na spoj si počkáme hodinku a autobus nás povozí okružnou jazdou mestom. Rovnako by sme sa na bus museli spoliehať, ak by chceli postaviť parkovací dom na Nálepkovej. Veď slovenským tempom by naše jediné veľké parkovisko mohli odstaviť aj na dobrých päť rokov.

Áno, veľké plány sú krásne, no vo viacerých smeroch tu stále nefunguje základ. Napríklad parkovacie automaty, ktoré majú vyberať peniažky do mestskej kasy. I keď tempom, akým sa v predvolebnom období v Piešťanoch obnovujú cesty, chodníky i škôlky, to dosluhujúce vedenie mesta možno všetko vyrieši v priebehu nasledujúceho mesiaca. No a čo, že je to na dlh. Výpis z mestského účtu predsa v kampani na Facebooku nevidno.

Alexandra Mathiasová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel