Stoosemdesiat skautov ovládlo Považany

  • Mladí dnes
  • 8. októbra 2018, 14:00

V obci Považany sa stretlo 180 skautov z celého Slovenska. Na pôde miestnej základnej školy s materskou školou spoločne oslávili skauting v podobe Západoslovenských skautských dní, ktoré niesli názov ZapaDni 2018.

Cieľom akcie bolo vytváranie priateľských vzťahov medzi členmi rôznych zborov. © archív Slovenský skauting

Cieľom akcie bolo vytváranie priateľských vzťahov medzi členmi rôznych zborov, čo sa vďaka vhodne zvoleným aktivitám podarilo. Celé podujatie sa nieslo v znamení priateľstva a súdržnosti, zábavy i vzdelávania. Zúčastnilo sa ho 180 skautov a skautiek zo 16 skautských jednotiek, ktorí si spoločne vychutnali pestrý program.

ZapaDni 2018 sa začali oficiálnym skautským nástupom v piatok 21. septembra. Hitom sa stala najmä ZapaDni výzva, počas ktorej účastníci plnili rôzne úlohy zamerané na vzájomné spoznávanie sa a v neposlednom rade i zábavu, ktorú poskytovali najmä kreatívne úlohy.

Na akcii sa účastníci mohli zapojiť do pripraveného programu podľa vlastného výberu a ponuka bola skutočne obšírna. Obsahovala workshopy, či už o ekológii alebo skautských programoch, športové súťaže, diskusie, preteky. Účastníci si mohli medzi sebou zasúťažiť pri športových turnajoch či vedomostnom kvíze, skúsiť si lanové centrum či streľbu z luku pod vedením profesionála.

Počas sobotňajšieho hudobného večera sa predstavil Nany Hudák a Vrbovskí víťazi. Oba koncerty sa tešili obrovskému úspechu zo strany účastníkov i zo strany organizátorov akcie. Záverom programu sa stal tradičný oficiálny nástup, pri ktorom oblastní zástupcovia udelili ocenenie aktívnym členom.

Jana Jánošíková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava