Šesť Čajok v širšej nominácii ženskej reprezentácie

  • Šport / Basketbal
  • 7. októbra 2018, 16:00

V širšej 24-člennej nominácii slovenskej basketbalovej reprezentácie žien na novembrové kvalifikačné stretnutia o postup na majstrovstvá Európy 2019 proti Islandu a Čiernej Hore sa nachádza aj šesť hráčok Piešťanských Čajok.

Dominika Deptová je dlhoročnou reprezentantkou SR. © Ladislav Duračka

V nominácii nechýbajú všetky kľúčové opory, ktoré sa postarali o doterajšie dobré výsledky v kvalifikácii. Vo výbere sú však aj viaceré známe tváre, ktoré sa vracajú do reprezentácie po časovej odmlke.

Slovenky majú zatiaľ nakročené k šiestej účasti na európskom šampionáte za sebou, aktuálne patrí zverenkyniam trénera Petra Kováčika v A-skupine prvá pozícia. Zo štyroch stretnutí zvíťazili v troch prípadoch (78:62 proti Islandu, 100:95 po pp proti Bosne a Hercegovine a 73:72 proti Čiernej Hore) a len raz prehrali (67:79 proti Bosne a Hercegovine).

V novembri ich najskôr v sobotu 17. novembra čaká duel na Islande, o štyri dni neskôr sa predstavia doma v Ružomberku v záverečnom stretnutí skupiny proti Čiernej Hore. Na ME postupujú víťazi skupín a šesť tímov, ktoré skončia na druhom mieste.

Širšia nominácia SR na stretnutia kvalifikácie: Radka Stašová, Miroslava Mištinová, Alexandra Belušová, Zuzana Ivančáková, Beáta Janoščíková (všetky MBK Ružomberok), Soňa Svetlíková (BKM Junior UKF Nitra), Alexandra Baburová, Dominika Deptová, Ivana Jakubcová, Rebeka Mikulášiková, Martina Matejčíková, Alexandra Hašková (všetky Piešťanské Čajky), Petra Bartánusová (Young Angels Košice), Natália Jelenčíková (BK ŠKP 08 Banská Bystrica), Lucia Hadačová (SBŠ Ostrava/ČR), Nikola Dudášová (BK Žabiny Brno/ČR), Žofia Hruščáková (Flammes Carolo Basket Ardennes/Fr.), Barbora Bálintová, Anna Jurčenková (obe Gdyňa Arka/Poľ.), Angelika Slamová (ACS Sepsi/Rum.), Katarína Tetemondová (PEAC Pécs/Maď.), Terézia Páleníková (1KS Šleza Vroclav/Poľ.), Sabina Oroszová (Wisla CANPACK Krakov/Poľ.), Mária Felixová (BC Lulea/Švéd.)

Program SR v A-skupine:

sobota 17. 11. o 17.00 h: Island – Slovensko (Reykjavík)

streda 21. 11. o 18.00 h: Slovensko – Čierna Hora (Ružomberok)

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava