Návšteva ruskej partnerskej školy u gymnazistov vo Vrbovom

  • Mladí dnes / Školy
  • 7. októbra 2018, 18:00

Riaditeľka vrbovského Gymnázia Jána Baltazára Magina, Henrieta Gromanová, privítala na bratislavskom letisku členov delegácie z ruskej partnerskej školy z mesta Votkinsk. Delegáciu, v ktorej bola aj zástupkyňa školy a študenti, viedla riaditeľka prestížneho lýcea Oľga Valerievna Strelkova. Spolu s predstaviteľmi vrbovského gymnázia vypracovali ciele vzájomnej spolupráce.

Na vrbovskom gymnáziu privítali delegáciu z prestížneho lýcea z mesta Votkinsk. © archív školy

Gymnázium J. B. Magina otvára v budúcom školskom roku 2019/2020 bilingválnu triedu s druhým vyučovacím jazykom ruským, jedinú tohto typu v Trnavskom samosprávnom kraji. Spolupráca oboch škôl bude spočívať nielen vo výmenných jazykových pobytoch žiakov ruskej triedy, ale aj vzdelávacích pobytoch učiteľov s cieľom výmeny odborných skúseností z oblasti výchovy a vzdelávania.

V rámci prehliadky gymnázia riaditeľku votkinského lýcea prekvapili príjemné priestory školy, najmä kreatívne vymaľovanie niektorých tried a rodinná atmosféra, ktorá vládla počas prestávok. Oľga V. Strelkova sa rozhodla odučiť dve hodiny dejepisu, témou boli osobnosti svetovej histórie.

Na obe hodiny pozvali Vrbovčania aj zástupcov Štátnej školskej inšpekcie, Okresného úradu Trnava a ruského veľvyslanectva v Bratislave i učiteľov z ruských bilingválnych gymnázií na Slovensku. Odborníci sa zhodli, že by boli veľmi radi, ak by sa zúčastňovali podobných vyučovacích hodín a vymieňali si skúsenosti z oblasti vzdelávania oboch krajín.

Ruskí hostia navštívili aj Piešťany a zaujímavé miesta v okolí.

Janette Petríková/(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava