Hádzanári prehrali s ŠKP Bratislava a klesli na siedme miesto

Hádzanárom MHK Piešťan sa nevydaril ani sobotný zápas šiesteho kola Slovnaft Handball Extraligy, keď prehrali na palubovke ŠKP Bratislava 22:28. ŠKP Bratislava uspel vôbec prvýkrát v aktuálnej sezóne na domácej palubovke, čím preskočil svojho súpera a posunul sa do prvej šestky. Piešťanci sa aktuálne nachádzajú na siedmej priečke tabuľky.

hadzana
Hádzanárom MHK Piešťan sa nevydaril ani sobotný zápas šiesteho kola Slovnaft Handball Extraligy, keď prehrali na palubovke ŠKP Bratislava 22:28. (Autor: Marek Bučko)

Nováčik súťaže stratil zápas v Bratislave v záverečnej desaťminútovke prvého polčasu. Na začiatku ôsmej minúty poslal Laho hostí z pivota do vedenia – 2:3, no bolo to naposledy, čo hráči z kúpeľného miesta vyhrávali. Domáci ešte do desiatej minúty zvrátili na 5:3. V ďalších minútach sa hrala vyrovnaná hádzaná až do 20. minúty a stavu 9:7. Následne domáci odskočili na 10:7, hosťujúci Halo dostal dvojminútový trest a ŠKP to využil na ďalší gól – 11:7. Postupne domáci odskočili na polčasových 15:10.

Po zmene strán sa Piešťany sériou troch gólov vrátili nachvíľu do hry – 16:13, ale domáci si prinavrátili päťgólové vedenie. V priebehu druhého polčasu vyhrávali aj rozdielom ôsmich gólov, aby nakoniec vyhrali 28:22 a v tabuľke preskočili práve svojho súpera.

Spomedzi hráčov MHK sa opäť najlepšie darilo skúsenému Pavlovi Polakovičovi, no ani jeho sedem gólov nestačilo na lepší výsledok. „Chceli sme tu bodovať, bohužiaľ, prehrali sme o šesť gólov. Musíme sa nad sebou zamyslieť a ísť ďalej,“ začal svoje hodnotenie zápasu v Bratislave Polakovič.

Pre piešťanských hádzanárov išlo o tretiu prehru v sezóne a klesli tak na siedmu priečku v tabuľke. Zápas v Bratislave im vôbec nevyšiel a boli si toho vedomí aj samotní hráči. „Výsledok hovorí za všetko. V zápase sme robili strašne veľa technických chýb.  Od začiatku až do konca sa náš výkon niesol v tom, že sme sa nevedeli poriadne dostať do rytmu. Strácali sme jednu loptu za druhou, nepremieňali sme šance, obrana nefungovala, tak ako by mala a nevychádzalo nám prakticky nič,“ doplnil Polakovič.

Šancu naladiť sa na víťaznú vlnu budú mať Piešťanci už nasledujúcu sobotu, keď na domácej palubovke privítajú HKM Šaľa. Rozhodne ich však nečaká nič jednoduché, nakolko je Šaľa aktuálnym lídrom tabuľky a doposiaľ vyhrali všetkých šesť zápasov. Podarí sa Piešťancom túto sériu prerušiť?

 

ŠKP Bratislava – Piešťany 28:22 (15:10)

Zostava/góly MHK: Meluš, Kapša – Fejes, Minarovský, Bočkay, Laho 3/1, Szapu 1, Polakovič 7/1, Majerník 4, Macek, Stano, Halo 5/1, Jaššo 2/1.

Najviac gólov ŠKP: Prokop 7, Kysel 5, Lieskovský 5/2.

pok. hody: 4/3 – 6/3, vylúčení: 4 – 4, rozhodovali: Daňo a Sabol, 216 divákov

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava