5 dôvodov, prečo nesušiť vonku

  • Inzercia
  • 7. októbra 2018, 10:00

Poznáte to, keď ste práve vytiahli krásne voňavé oblečenie z práčky a pocit radosti naruší jeden pohľad von z okna. Daždivé a sychravé počasie zmenilo plány.

So sušičkami Beko ušetríte až 73 percent energie.

Čo teraz s čerstvo vypraným oblečením? Naši odborníci z DOMOSS-u preferujú sušičky bielizne pred klasickým sušením. Prečo? Prinášame päť dôvodov, prečo je efektívnejšie využívať sušičku pred klasickým sušiakom.

  1. Zachytávanie nečistôt, alergií a prachu

Mnohí sa mýlia, ak si myslia, že sušením vonku si bielizeň udrží svoju vôňu a čistotu. Čerstvo vypraná a vyvesená bielizeň zachytáva všetky vonkajšie škodliviny, nečistoty, absorbuje nepríjemné zápachy z áut, priemyselných centier, družstiev. V prvom rade je dobrým lapačom roztočov, baktérií a peľov spôsobujúcich alergie. Imunita dospelých nie je taká náchylná ako detská či ľudí so zníženou imunitou. Práve im takto usušené oblečenie môže spôsobiť viac problémov. Sušičky bielizne bojujú proti alergiám prostredníctvom vysokej teploty, ktorá zabije všetky alergény a baktérie. Navyše sa vyhnete problému so zašpinením oblečenia od vtákov alebo hmyzu.

  1. So sušičkou bielizne ušetríte

Ako je možné, že so sušičkou bielizne sa dá ušetriť? Využívaním kvalitnej sušičky ušetríte čas a financie. Vytiahnutú a usušenú bielizeň zo sušičky netreba vôbec žehliť, stačí všetko pekne poskladať. Odpadá aj čas, keď ste museli ručne vešať bielizeň na sušiak a počítať, či postačia všetky štipce. Súčasné modely sú vyrábané v najvyšších energetických triedach A++ a A+++, navyše séria sušičiek Beko s tepelným čerpadlom EcoGentle™ ušetrí až 73 percent energie. Pri výbere kvalitnej sušičky bielizne treba však aj prihliadať aj na počet ľudí v domácnosti a priestor. Investovaním do kvalitnej sušičky ušetríte aj do budúcnosti čas, financie a elektrickú energiu.

  1. Nevábne preplnené balkóny a zvýšená vlhkosť v domácnostiach

Zabudnite na závistlivé pohľady suseda, susedky alebo pravidelné hľadanie odfúknutej ponožky. Využívaním sušičky tak prispejeme k skrášleniu balkónov. V sychravých a chladných dňoch, keď potrebujeme usušiť bielizeň, automaticky ho pokladáme na radiátory, tým zvyšujeme vlhkosť v domácnostiach až o 30 percent. Nevedomky vytvárame vhodné prostredie na šírenie roztočov, alergénov a tvorbu plesní. Zvýšenou vlhkosťou sa zároveň znižuje pocitová bytová teplota, pridávame na kúrení, čím sa zvyšujú náklady na energie. S Nočným programom sušičiek Beko môžete sušiť aj noci bez toho, aby ste niekoho zobudili, keďže je tichší o 50 percent než štandardný program.

  1. Odstraňovanie pachov, žmolkov a zvieracej srsti

Nadšení z používania sušičiek budú hlavne majitelia domácich maznáčikov, fajčiari alebo ľudia pracujúci v zafajčenom alebo inom prostredí, kde oblečenie zachytáva nepríjemné pachy. Počas sušenia odstránia sušičky zvieracie chlpy, hrčky či vlasy. Modely s programom Refresh dokážu odstrániť pach z oblečenia, čo poteší hlavne ľudí, ktorí nemajú radi napáchnuté oblečenie.

  1. Šetrná k bielizni

Bielizeň usušená v sušičke si zachováva farby a tvary oproti klasickému sušeniu. UV slnečné žiarenie vyťahuje farbu z obľúbených kúskov a môže sa stať, že z čiernych nohavíc sa stanú sivé. Sušička Beko s programom Bubon AquaWave® je určená pre najjemnejšie tkaniny. Prúdením mierne teplého vzduchu bude bielizeň dokonale vysušená, mäkká a nadýchaná. Technológia WoolMark® Apparel Care sa odporúča proti zrazeniu oblečenia z jemnej vlny, programy Šport a Jemné prádlo pri hodvábe a funkčnom športovom oblečení.

V OC DOMOSS v Piešťanoch sú naši odborníci pripravení poradiť s výberom najlepšieho modelu podľa preferencií, veľkosti miestnosti a požiadaviek. Hlavne na vás čakajú najnovšie modely sušičiek bielizne.

(inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín