Vrbové bude opäť o čosi schodnejšie

  • Spravodajstvo / Región
  • 5. októbra 2018, 10:00

V týchto dňoch či mesiacoch pribúdajú rekonštrukcie komunikácií azda na celom Slovensku. Výnimkou nie je ani Vrbové, kde sa obyvatelia taktiež môžu tešiť aktívnemu stavebnému ruchu.

O poldruha mesiaca bude hotová prvá časť chodníka na Šteruskej ceste. (Autor: am)

Obnovy sa dočkal napríklad chodník na Šteruskej ceste, čo je hlavná cesta v smere na Chtelnicu. Podľa zmluvy s firmou Baumic, spol. s r. o., sa obnova chodníka uskutoční v dvoch etapách. Prvá potrvá do 15. novembra, pričom nový povrch dostane úsek od Ulice Pavla Jantauscha po ulicu Mieru. Neskôr sa pracovníci presunú na úsek od ulice Mieru po ulicu Oslobodenia s termínom ukončenia 30. apríla 2019.

Rozsah prác zahŕňa búranie starého asfaltu, betonárske práce a pokladanie zámkovej dlažby. Približne 400-metrový chodník bude stáť vrbovskú kasu 58 797,60 eur.

Úpravy povrchu sa v lete dočkala aj Hrabinská ulica. Tú mesto vybavilo recyklovaným asfaltom a novými kanalizačnými vpusťami, pričom výsledná cena tvorila sumu vyše 36-tisíc eur, z čoho takmer deväťtisíc bola cena kanalizácie. O vybudovanie povrchu tejto komunikácie sa postarala rovnaká firma ako v prípade Šteruskej cesty, avšak tu bola využitá rámcová zmluva so spoločnosťou.

Hrabinská ulica bola v havarijnom stave, nebolo možné na nej vykonávať ani zimnú údržbu. Nachádzajú sa tu rodinné domy aj mestské byty, a tak si situácia vyžadovala riešenie. Recyklovaný asfalt je však o poznanie menej kvalitný ako štandardný povrch komunikácie a už teraz je na ňom badať známky vyjazdenia, drví sa a je hrboľatý.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila