Pretekár Alex Nemec majstrom Slovenska

  • Šport / Ostatné športy
  • 4. októbra 2018, 14:00

Talentovaný pretekár na motokárach Alex Nemec z Piešťan sa opäť stal medzinárodným majstrom Slovenska v kartingu. V jeho triede Mini 60 opäť nenašiel premožiteľa a obhájil minuloročný triumf. Talentovaného pretekára ešte čakajú preteky majstrovstiev sveta v Taliansku.

Alex Nemec dosiahol ďalší výrazný úspech. © archív Patrika Nemca

Posledné preteky medzinárodných majstrovstiev Slovenska, ktoré sa mali konať v českom Třinci, sa nakoniec z organizačných dôvodov presunuli do Trebatíc, kde je síce „domovský“ okruh Alexa Nemca, ale v podstate na ňom už dva roky nepretekal.

Celá sezóna dávala A. Nemcovi najavo, že môže bojovať o titul, hoci jeho súperi podávali veľmi dobré výkony a viackrát dali mladému piešťanskému pretekárovi zabrať. „Prišli posledné preteky, kde sme mali určitý bodový náskok, ale to nám nezaručovalo titul majstra, takže sme museli zabrať už od piatkových voľných tréningov. Ukázalo sa, že technika je pripravená a Alex tiež. Mal však v sebe jemnú nervozitu, čo je pri takýchto finálových pretekoch normálne,“ skonštatoval Alexov otec Patrik Nemec, známy slovenský automobilový pretekár.

„V sobotu sme nastúpili v dobrej forme. Počasie sa menilo každú chvíľku, hlavne to malo vplyv na nastavenie motora a karburátora. Do posledného tréningu, ktorý bol meraný, sme nenastavili karburátor optimálne, čo nám prinieslo až ôsme miesto na štart prvých pretekov v nedeľu,“ pokračoval P. Nemec.

Piešťanského pretekára čakajú ešte majstrovstvá sveta v Taliansku.

Po štarte Alex bojoval so súpermi, jazdou na hrane možností sa postupne prebojoval až na tretie miesto. Ak by sa šlo ešte jedno kolo, bolo by dosť možné, že by sa ešte posunul o priečku dopredu. Jazdu vyhral Alexov najväčší súper o titul Čech Jindřich Pešl. Štartové pole bolo opäť veľmi dobre obsadené, pretekalo veľa jazdcov z Česka, Poľska, Ruska, Maďarska či Srbska.

V druhej jazde štartoval Alex z tretieho miesta, kde po krásnych výmenách pozícií nakoniec s najväčším súperom Pešlom jazdu vyhral a zabezpečil si dostatočné množstvo bodov na zisk titulu majstra Slovenska. Do tretej jazdy, ktorú už vôbec nemusel ísť, štartoval z prvej priečky a na rovnakej aj dojazdil. „Sezóna to bola pre nás ťažká a náročná. Ďakujem sponzorom, podporovateľom, rodine a všetkým, bez ktorých sa určite nedá robiť žiadny šport,“ poďakoval P. Nemec.

Sezóna Alexa Nemca však bude mať vyvrcholenie na medzinárodnej scéne, a to na svetovom šampionáte. „Týmto pre nás sezóna 2018 ešte neskončila a budeme sa snažiť o čo najlepší výsledok aj vo finále majstrovstiev sveta, ktoré majú tri samostatné série na talianskych motokárových okruhoch. Verím, že sa nám tam podarí zajazdiť čo najlepšie,“ zakončil P. Nemec.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín