Práce na Floreáte sa pomaly končia

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 3. októbra 2018, 14:00

Už dlhé mesiace sa najmä obyvatelia piešťanských ulíc A. Dubčeka, Slnečná a Vážska musia prizerať prácam elektrikárov, ktorí stavali novú transformačnú stanicu a vysokonapäťové a nízkonapäťové káblové vedenia. Tomu je už, našťastie, takmer koniec.

Vodičov minulý týždeň potrápili takéto výrezy v asfalte. (Autor: am)

Ťažké stroje sa na Floreáte objavili už v máji. Výstavbu transformačnej stanice a káblového vedenia však skomplikovali nečakané problémy s narazením na inžinierske siete a Západoslovenská energetika musela absolvovať ďalší sled vybavovania povolení.

V konečnom dôsledku obyvatelia dotknutých ulíc celé leto strávili obchádzaním rozkopaných úsekov a hľadaním nových voľných parkovacích miest, ktorých v tejto lokalite nazvyš nie je. Elektrikári sa však vraj snažili ľuďom vychádzať v ústrety, a ak nastal akýkoľvek problém s priechodnosťou, riešili ho.

V súčasnosti už sú všetky výkopové práce sfinalizované. Otvorené však ostanú ešte v najbližších dňoch dve „diery“, v ktorých pracovníci budú spojkovať káble v rámci plánovanej odstávky elektriny. Okolo 10. októbra by však mali byť všetky jamy pozatvárané a už bude potrebné dokončiť len pokrývanie povrchu asfaltom.

Novú asfaltovú výplň dostali už aj vyrezané pásy na komunikáciách, ktoré minulý týždeň potrápili vodičov. Ich nedostatočné označenie malo za následok, že nie každý vodič si diery v ceste všimol včas a pneumatiky i tlmiče tak dostali poriadne zabrať.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava