Horelo v Piešťanoch, v Krakovanoch aj v Trebaticiach

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 2. októbra 2018, 12:00

Týždeň piešťanských hasičov sa niesol v znamení požiarov. Horelo v Trebaticiach, v Piešťanoch na dvoch miestach, so zapnutou sirénou vyrážali nielen Piešťanci, ale aj hasiči z Vrbového do Krakovian.

Ilustračné foto

V Trebaticiach oproti motokárovej dráhe sa v stredu 26. septembra rozhorel komunálny odpad na rozlohe asi pätnásť metrov štvorcových. Hasiči požiar zlikvidovali vysokotlakovým prúdom vody a ohniská rozhrabávali, aby predišli opätovnému vznieteniu.

V ten istý deň sa na Vrbovskej ceste pri čerpacej stanici rozhorel odstavený kamión. Hasiči si nasadili autonómne dýchacie prístroje a požiar zlikvidovali jedným vysokotlakovým a jedným „cé“ prúdom vody.  Na krajnici sa nachádzali ďalšie zaparkované vozidlá – kamión a ťahač. Tie uchránili.

Na piešťanskej Bodone pri bývalej jazdiarni v uzamknutom areáli sa v nedeľu 30. septembra rozhorela hospodárska budova. Podľa informácií jej majiteľa tam mal prespávať zamestnanec. Hasiči mali obavy, či muž nie je vnútri, pretože z búdy šľahali plamene. Len čo ju uhasili dvomi vysokotlakovými a jedným „cé“ prúdom vody, pustili sa do prehľadávania vnútra. Našťastie, nikoho nenašli. Aby sa požiar nešíril ďalej, ochladzovali aj okolie.

Patáliu zažili družstevníci z Krakovian, keď sa im uplynulú nedeľu chytilo horieť kukuričnisko pri zbere jesenných plodov. Požiar na ploche s veľkosťou asi sto metrov štvorcových vznikol pravdepodobne z poruchy žatevného adaptéra. Pohotový kombajnista obžal okolie, aby sa požiar nešíril, a zamestnanci s ohňom bojovali s hasiacimi prístrojmi. K požiaru zavolali profesionálov z Piešťan aj dobrovoľných hasičov z Vrbového. Spoločnými silami s nasadením viacerých prúdov vody horiace kukuričnisko uhasili.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela