Po ôsmich rokoch vyhral opäť Vlado Hanic

  • Šport / Tenis
  • 30. septembra 2018, 14:00

Tradičnou súťažou pre neregistrovaných športovcov v Piešťanoch je Vrškárska liga v tenise jednotlivcov. Je určená pre hráčov nad 40 rokov a v tomto roku sa z víťazstva v jej 33. ročníku tešil, už po ôsmy raz v histórii, Vladimír Hanic.

Medailisti 33. ročníka: (zľava) tretí Legenza, víťazný Hanic a druhý Hrdina. © Vladimír Púchy

Piešťanský rodák žijúci vo Vrbovom je najúspešnejším účastníkom tejto súťaže. Okrem ôsmich prvenstiev má na konte aj sedem neúspešných finálových účastí. Jeho hegemónia siedmich prvenstiev po sebe sa skončila v roku 2011, keď ho vo finále zdolal Juraj Jankech.

Na ďalší triumf si musel počkať osem rokov, navyše, ten sa nerodil ľahko. V dlhodobej časti súťaže, v ktorej sa hralo systémom každý s každým, skončil Hanic druhý za obhajcom prvenstva Ivanom Hrdinom z Banky. V semifinále zdolal Kamila Mišíka a v repríze finále z posledných rokov sa znova stretol s Hrdinom. Po vyhratom prvom sete druhý prehral a o víťazovi Vrškárskej ligy musel rozhodnúť tretí set. V ňom viedol Hanic už 5:0 a podával na víťazstvo. Hrdina však odvrátil nielen „kanára“, ale uhral aj ďalšie dve hry. Hanic však drámu nepripustil a rozhodujúci set vyhral 6:3. Tuho sa bojovalo aj v zápase o bronz. V ňom potreboval Dušan Legenza v súboji s Kamilom Mišíkom na zisk tretej priečky tiež až tri sety.

Šéf súťaže Vladimír Púchy sa nám po skončení turnaja posťažoval, že v tomto roku to nebolo ideálne: „Súťaž hralo len 12 hráčov, pretože viacerí dlhoroční účastníci už majú vyše sedemdesiat rokov a v konkurencii s oveľa mladšími, aj vďaka zdravotným problémom, nemali šancu na úspech. Preto sa do ligy neprihlásili. Je logické, že si radšej zahrajú so svojimi vrstovníkmi rekreačne štvorhru. Do ligy však pribudli dvaja mladší hráči, takže konkurencia sa zvýšila. Škoda, že sa neodohralo až desať zo 66 naplánovaných zápasov. Do bojov o medaily zasiahla tá istá štvorica ako vlani, len víťazi oboch duelov boli iní.“

Záverečné výsledky – semifinále: Hanic – Mišík 6:4, 6:0, Hrdina – Legenza 6:1, 6:3, zápas o 3. miesto: Legenza – Mišík 6:1, 6:7, 7:6, finále: Hanic – Hrdina 6:4, 4:6, 6:3

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela