N. Hejková: Na Piešťany mám veľmi pekné spomienky

  • Šport / Basketbal
  • 29. septembra 2018, 12:00

Na víkendovom basketbalovom turnaji Diplomat Cup 2018 sa v Piešťanoch predstavilo aj elitné európske družstvo ZVVZ USK Praha, ktoré potvrdilo úlohu favorita a turnaj vyhralo. Niekoľkonásobné české šampiónky a v roku 2015 aj víťazky Euroligy vedie už od roku 2012 legendárna slovenská trénerka Natália Hejková.

Legendárna Natália Hejková sa s tímom USK Praha predstavila v Piešťanoclah. © Ladislav Duračka

Bilancia päť víťazstiev v Európskej lige, po dvakrát s SCP Ružomberok a Spartakom Moskovská oblasť, raz s USK Praha, robí z Hejkovej najúspešnejšieho európskeho basketbalového trénera ženského klubu.

Na Diplomat Cupe váš tím potvrdil úlohu favorita a po atraktívnom finále s maďarským Győrom sa stal jeho víťazom. Vládne z vašej strany spokojnosť?

Samozrejme, som rada, že sme turnaj vyhrali. Finálový zápas s Győrom priniesol na pomery ženského basketbalu trošku divoký výsledok, čo je pre nás ponaučenie, že bez obrany budeme ťažko úspešné, pretože nemusíme vždy nastrieľať toľko bodov.

Na turnaji sa predstavili kvalitné tímy. Brali ste ho ako dobrú previerku pred začiatkom náročnej sezóny?

Turnaj bol pre nás veľmi užitočný. Máme v podstate nový tím, nové hráčky na poste rozohrávačky, resp. vracajúce sa po zranení, takže každá jedna minúta zápasového zaťaženia je pre nás veľmi užitočná.

V nedeľu po turnaji ste si ešte zahrali prípravný zápas s domácimi Čajkami, kde ste dali väčší priestor hráčkam z lavičky. Splnil aj tento duel účel?

Bol už síce mimo turnaja, ale nám padol vhod, keďže sme hrali proti kvalitnému ženskému tímu. Väčšinu prípravy sme hrali s chlapcami a predsa len, je to iný basketbal.

V Piešťanoch sa váš klub predstavil po prvýkrát. Prečo ste sa rozhodli prísť v rámci prípravy práve do kúpeľného mesta?

Prijali sme pozvanie od Piešťanských Čajok, nakoľko mám s generálnou manažérkou Broňou Borovičkovou veľmi dobrý vzťah. Už minulý rok sme si spolu v príprave zahrali v Prahe a teraz sme sa rozhodli zúčastniť Diplomat Cupu. Cítili sme tu veľmi dobre, bolo o nás výborne postarané a organizačne všetko bolo bezproblémové.

Máte k Piešťanom aj nejaký osobný vzťah?

Piešťany sú Piešťany. Mám na toto mesto veľmi pekné spomienky, v minulosti som tu strávila veľa času, keďže som tu navštevovala rodinu. Pri prechádzkach mestom som veru zažívala nostalgiu.

Súťažná sezóna sa nezadržateľne blíži a príprava speje do finále. Čo vás ešte čaká?

Blížime sa do finálnej fázy prípravy. Odohráme už len dva zápasy proti chlapcom a 3. októbra sa začína česká liga, ktorú však tiež budeme brať ako prípravu na Euroligu. Prídu k nám ešte dve hráčky, ktoré sa budú musieť adaptovať, čo nejaký čas potrvá.

USK Praha je elitné družstvo, ktoré dlhodobo patrí k európskej špičke. Každoročne máte tie najvyššie ambície, či už v českej lige, alebo v Eurolige. Predpokladám, že sa nič nemení…

Prvenstvo v českej lige je náš jednoznačný cieľ a v Eurolige nás poteší každé jedno víťazstvo.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek