Nová oddychová zóna na Mojmírke

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 28. septembra 2018, 10:00

Vychovávateľky v družine nie sú iba vychovávateľkami. Niektorým deťom dokonca nahradzujú mamy alebo rodinu. Týmto heslom sa riadia aj vychovávateľky v školskom klube na prvom stupni Základnej školy na Mojmírovej ulici, ktoré toto svoje krédo pretavili do skutočnosti. Počas prázdnin sa im podarilo pre deti pripraviť novú oddychovú zónu, teda miesto, kde si budú môcť posedieť, oddýchnuť, zahrať sa a tráviť čas v peknom prostredí.

(Autor: Supa)

Myšlienka na zriadenie takéhoto miesta skrsla v hlavách vychovávateliek a dohromady desať žien ju aj svojpomocne zrealizovalo. Poprosili o pomoc rodičov, či môžu prispieť aj sponzorsky. Zistili, že okrem posedenia by sa tam zišla vysadiť tráva a upraviť okolitá zeleň.

„Ani sme sa nenazdali a bol z toho projekt. Oslovili sme aj primátora, či by nám mohli pomôcť nejakou čiastkou, a na radnici boli našou iniciatívou nadšení. Vedenie školy sa tiež k tomu postavilo pozitívne a pomáhalo nám, v čom bolo treba. Celé prázdniny sme pracovali na tom, aby to v septembri bolo hotové,“ hovorí autorka myšlienky, vychovávateľka Nina Klčová.

Okrem novej trávy a štýlového paletového posedenia je vybudovaný aj zdravotný chodník pre deti s plochými nôžkami či domček pre chrobáky, kde bude bývať užitočný hmyz a mravce. Oddychovú zónu slávnostne otvoril vo štvrtok popoludní primátor mesta Miloš Tamajka spolu s riaditeľom školy Rudolfom Kollárom prestrihnutím pásky. Na deti potom čakala poriadna diskotéka na ihrisku s obľúbenými rádiovými hitmi.

Oddychová zóna je strážená kamerovým systémom, a keďže je vonku, bude sa môcť používať iba v teplom počasí.

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava