Bruselské fialky zadupal nenápadný Oravec

  • Šport / Futbal
  • 26. septembra 2018, 20:00

V prvom zápase skupinovej fázy Európskej ligy zavítali do Trnavy futbalisti legendárneho Anderlechtu Brusel. Hoci má klub svoju slávnu fázu z 80. rokov dávno za sebou, stále patrí medzi popredné európske kluby a aj v tomto zápase bol veľkým favoritom. Trnavčania mohli len prekvapiť, ak by zopakovali svoju dobrú hru v defenzíve a vyčkávali na prekvapenie.

Radosť odchovanca Spartaka Mateja Oravca po góle nemala konca kraja. © spartak.sk

Hostia v typických fialových dresoch po celý zápas dominovali vo všetkých herných činnostiach, no zlyhávali v efektivite. Najväčšiu príležitosť v prvom polčase mal v 39. minúte Dimata, ktorého voľného na jedenástke centrom zľava našiel Amazu, no belgický útočník to hlavou skúsil koníkom a lopta šla nad trnavskú bránku. Keďže sa neujala ani strela Musona po prihrávke Santiniho v 43. minúte, do kabín sa išlo za bezgólového stavu.

Po prestávke sa spartakovci viac osmeľovali a dostávali sa aj k zakončeniu. Prvýkrát pohrozili v 67. minúte, no centrovanú Radovu loptu z priameho kopu na zadnú tyč Bakoš neumiestnil. O dve minúty nato takmer zarmútil domácich Amuzu, ktorého strieľaný center skončil na brvne Chudého bránky. To bola posledná nebezpečná strela hostí do priestoru trnavskej brány.

Rozhodnutie padlo v 79. minúte, keď Spartak kopal sériu dvoch rohov a ten druhý posadil Grendel na hlavu Mateja Oravca, ktorý číhal na zadnej tyči. Keďže ho nik nebránil, pohodlne poslal Spartak do vedenia 1:0. Korunoval tým svoj výborný výkon na ihrisku, hoci ho veľmi vidno nebolo. Mal totiž na starosti bránenie priestoru pred vlastnou šestnástkou a pri útokoch hostí hral osobku na jedného z trojice hráčov – Musona, Santini a Dimata. Hostia sa do finálového zakončenia tak často nedostávali aj preto, že drvivú väčšinu súbojov Oravec vyhrával, keby mal presnejšiu rozohrávku, bol by ešte väčšou hviezdou zápasu.

Anderlechtu patril nekonečný nadstavený čas, v ktorom sa trikrát dostal na dostrel Chudého bránky, no Trebel a Vranješ loptu za jeho chrbát nedostali. Spartakovci tak tesným víťazstvom 1:0 pokorili fialky opäť po dlhých 46 rokoch.

Spartak Trnava – Anderlecht Brusel 1:0 (0:0)

Gól: 79. Oravec Žlté karty: 11. Grendel, 13. Kadlec, 45. Bakoš, 47. Tóth, 49. Čanturišvili, diváci: 17 114 Zostavy – Spartak: Chudý – Kadlec, Godál, Tóth, Čonka (51. Kulhánek), Rada, Oravec, Jirka (64. Malecki), Grendel, Čanturišvili, Bakoš (88. Janso), RSC Anderlecht: Didillon – Najar (64. Saief), Vranješ, Sanneh, Milič, Musona (83. Makarenko), Kums, Trebel, Amuzu, Santini, Dimata (83. Gerkens)

Gabo Kopúnek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava