USK Praha bol nad sily Čajok

  • Šport / Basketbal
  • 25. septembra 2018, 14:00

Piešťanské Čajky mali počas uplynulého víkendu náročný trojzápasový program. Po dvoch stretnutiach na Diplomat Cupe 2018 si ešte v nedeľu zahrali prípravný zápas proti českému celku ZVVZ USK Praha. Piešťanské basketbalistky síce v poslednom stretnutí pred začiatkom extraligovej sezóny prehrali 69:87, výkonom proti kvalitnejšiemu súperovi rozhodne nesklamali.

Tatiana Bábiková sa prezentovala výborným výkonom, strelila dve trojky. © Ladislav Duračka

ZVVZ USK Praha sú mnohonásobné české majsterky a víťazky Euroligy z roku 2015. Do Piešťan síce nepricestovali v kompletnom zložení, no v zostave boli hviezdy ako Leticia Romero, Teja Oblak, Maria Režan či Kateřina Elhotová. „Som veľmi rád, že sme proti USK Praha mohli hrať. Je jedno, či sú v kompletnom zložení alebo nie. Je to jedno z TOP družstiev v Európe a pre nás to bola výborná konfrontácia. Špeciálne aj preto, že si mohli zahrať hráčky, ktoré pred pár mesiacmi možno ani nesnívali, že proti takémuto súperovi niekedy nastúpia,“ skonštatoval tréner Piešťaniek Richard Kucsa.

Čajky hrali s pražským celkom tri štvrtiny vyrovnanú partiu a držali sa na dostrel. V záverečnej časti však USK potvrdilo svoju kvalitu a zápas dotiahlo do víťazného konca. „Určitým spôsobom sme sa držali, mali sme dobré pasáže, ale kvalita súpera sa, samozrejme, ukázala. Mrzí ma posledných päť minút, keď sme si možno nezaslúžili prehrať takýmto rozdielom,“ pokračoval Kucsa.

„Bolo pre nás cťou hrať proti USK Praha. Je to výborné euroligové družstvo a hoci nás bolo pre zdravotné problémy na zápase málo, predviedli sme bojovný výkon, snažili sme sa, ale, žiaľ, na nich sme nestačili,“ doplnila trénera Alexandra Hašková.

Čajky odohrali v troch dňoch tri zápasy a náročnejšie to mali o to, že nemohli využiť všetky hráčky. Takýto program si však zvolili, nakoľko ich to isté čaká v polovici októbra na turnaji Európskej ženskej basketbalovej ligy v Brne. „Je to ťažké, hlavne keď hráme v úzkej rotácii. Chceli sme sa na to pripraviť. Niektoré hráčky museli ísť na hranu svojich možností, ale účel to splnilo. Samozrejme, nie sme šťastní, že sme nevyhrali, ale fakt ma teší, že hráčky makali a vydali zo seba maximum,“ dodal Kucsa.

Tím USK Praha trénuje legendárna Natália Hejková, s ktorou prinášame rozhovor na strane 20.

Piešťanské Čajky – ZVVZ USK Praha 69:87 (24:29, 35:45, 53:61)

trestné hody: 10/7 – 25/23, trojky: 6 – 4, fauly: 18 – 26

Zostavy/body – Čajky: Mikulášiková 13, Lubin 12, Thompson 9, Hašková 7, Bábiková 6 (Jakubcová 11, Matejčíková 8, Dovčíková 3), USK Praha: Vyoralová 11, Hanušová 11, Romero 8, Brabencová 5, Březinová 4 (Režan 15, Oblak 13, Kat. Elhotová 10, Kar. Elhotová 8, Pospíšilová 2)

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland