Rozhodol jediný kiks zadákov Šípkového

Koncert zahodených gólových šancí, vypálený rybník hostí a zbytočná nervozita okorenená červenou kartou, taký bol zápas siedmej ligy B medzi futbalistami Veselého a Šípkového. Domáci sa na konci tešili zo skromného víťazstva, ktoré by však malo po zásluhe patriť hosťom.

futbal vesele
Brankár Tomáš Ševečka takouto robinsonádou zneškodnil priamy kop Daniela Hlaváča. (Autor: gak)

Tí boli počas celého zápasu aktívnejší, herne vyspelejší a disciplinovaní v obrane. Aj preto sa hráči Veselého len ťažko presadzovali v útoku, hoci sa snaha Jurdovi či Lesayovi odoprieť nedala. Do prvej vážnejšej šance sa v 14. minúte dostal domáci Konečný, no mieril vedľa brány. O minútu neskôr to z diaľky skúšal Jurda, ale trafil len brankára Holána.

Hostia svoj tlak začali vyvíjať od 26. minúty, keď Puvák najskôr z diaľky mieril tesne vedľa a o dve minúty nato spálil tutovku, keď z päťky trafil do brankára. Domáci gólman Ševečka bol na správnom mieste aj pri priamom kope Hlaváča v 29. minúte a robinsonádou vytlačil loptu na roh.

Ševečka sa tiež vyznamenal pri strele Puváka v 48. minúte a svoj tím podržal i v 52. minúte, keď si poradil s nepríjemnou hlavičkou A. Kolníka. Vyriešil aj poslednú vážnu situáciu vo svojej šestnástke v 84. minúte, keď sa po priamom kope dostal k odrazenej lopte Kubík a jeho prudkú strelu vyrazil.

Domáci mali blízko ku gólu v 49. minúte, no Duračka trafil tyč a v 61. minúte Konček zlyhal vo finále, lebo si zle prebral loptu. Vynahradili si to však v 86. minúte, keď zadáci Šípkového nepochopiteľne pred vlastnou šestnástkou stratili loptu. Tú im zobral Bokor a krížom prihral osamotenému Jurdovi, ktorý pohodlne skóroval. Hostia sa na odpoveď už nezmohli, okrem urážok rozhodcov, za čo sa predčasne do kabín odporučil vylúčený Puvák.

Veselé – Šípkové 1:0 (0:0)

Gól: 86. Jurda

Žlté karty: Michalčík, Jurda – Puvák, Hlaváč, červená karta: 90. Puvák (po druhej ŽK)

Zostavy – Veselé: Ševečka – Michalčík, Urban, Valíček, Nesteš, Duračka, Konečný (40. Konček, 80. Strecký), Brucháč, Lesay (85. Ružička), Jurda, Bokor, Šípkové: Holán – Hlaváč (70. Nosko), Oška, Kľúčovský (58. Obuch), Puvák, A. Kolník, Svetlík, Strapatý, Koyš, Kubík, R. Kolník (85. Petrík)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav