Derby sa skončilo bez gólov

  • Šport / Futbal
  • 25. septembra 2018, 06:00

Siedmym kolom pokračovala šiesta futbalová liga, kde na seba narazili druhý a tretí tím tabuľky – PFK Piešťany a OFK Drahovce. Zápas priniesol mnoho šancí, avšak ani jedna strana neskórovala. Piešťany tak na čelo tabuľky strácajú dva body.

futbal piestany
Kanonier PFK Jozef Glos (vľavo) sa proti Drahovciam nepresadil. (Autor: archív PFK)

Szilárd Petényi, asistent trénera PFK: „O remízovom výsledku rozhodli nepremenené šance na našej strane a taktiež hosťujúcej. Malou útechou je, že v pomere šancí a možnosti skórovať sme hostí prevýšili, avšak efektivita na oboch stranách bola nulová. Veľkou mierou k tomu prispeli aj obaja brankári. Mali sme výborný vstup do zápasu a šancu na pohodlné vedenie, no zlyhali sme v zakončení. Po streleckom nezdare v úvode stretnutia hostia hru vyrovnali, ukázali svoju kvalitu, boli nebezpeční a patričným dôrazom dominovali pri vysokých loptách. V našom tíme chýbala trpezlivejšia medzihra v prechodovej fáze, príliš často sme sa pokúšali presadiť dlhou loptou v podčíslení, čo hostia ľahko eliminovali. V druhom polčase sme zlepšili držanie lopty, to sa okamžite premietlo najmä v útočnej fáze, z čoho vyústilo niekoľko šancí. V snahe strhnúť víťazstvo na našu stranu sme podstupovali aj určitú mieru rizika v zadných radoch, kde ofenzívnu fázu podporili viacerí hráči z defenzívy, avšak vytúžený gól to neprinieslo. V tejto otvorenej fáze sa aj hosťom naskytla možnosť skórovať, čo zmaril včasným vybehnutím brankár Dano Budka. Uznanie a pochvalu si zaslúžia obe mužstvá za nasadenie, bojovnosť a celkovú atraktivitu derby zápasu.“

Piešťany – Drahovce 0:0

Zostavy – PFK: Budka – P. Polačik, Krajčovič, Beblavý, Glos, Kusý, Gula, Štefanka, Maraz, Sekera, Lipka (Korec, Štefanka, Zelenay, Javorka), OFK: Paulovič – J. Poláčik, Valla, Németh, Marek Horúcka, Zajac, Bihari, Šúst, Onder, Hargaš, Gabriš (D. Vančo)

(mb/th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava