Prváci zavítali do mestskej knižnice

  • Mladí dnes / Školy
  • 24. septembra 2018, 16:00

Nový školský rok už je v plnom prúde a užívajú si ho nielen ostrieľaní žiaci, ale aj noví prváčikovia. V stredu 19. septembra práve najmenšie deti piešťanských základných škôl navštívili mestskú knižnicu, kde si užili zábavné predstavenie na motív vyučovania.

Deti sa v knižnici výborne zabavili. (Autor: am)

O divadelnú dramatizáciu sa postarala herečka Barbora Krajč Zamišková, ktorá prvákov v Piešťanoch víta obdobným spôsobom už od roku 2006. „Pripravila som si dramatizáciu z knihy Čo čaká prváka, ktorú vydalo vydavateľstvo Buvik a prvákom ju rozdal primátor Miloš Tamajka. Ten deti rovno aj slávnostne pasoval za prvákov,“ uviedla B. Krajč Zamišková. Publikáciu napísanú „perom“ Daniela Heviera si každé z detí odnieslo aj domov.

Prváci dostali nový rozvrh hodín, v ktorom boli skvelé vyučovacie predmety ako spanie, leňošenie, jedenie, špáranie v nose, alebo hranie na mobile. Práve posledné spôsobilo obrovské nadšenie a detské publikum sa od radosti celkom rozburácalo. Samozrejme, žiadne hranie na mobiloch sa napokon nekonalo. Deti si na ne pri predstavení azda ani nespomenuli. „Ono sa vraví, že sú radi pri televízii alebo pri mobiloch, ale keď im prečítate dobrú rozprávku, tak sú to stále tie isté deti ako predtým,“ skonštatovala herečka.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela