Park foto so zápisom do knihy rekordov

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 24. septembra 2018, 10:00

Už po trinásty raz piešťanský mestský park zaplnili stovky fotografií amatérskych i profesionálnych fotografov. V sobotu 22. septembra na sieti viseli snímky umelcov z Piešťan i okolia, ktoré zachytávali tie najrôznejšie témy.

Na trinástom ročníku sa zúčastnilo 90 vystavovateľov. © Martin Ričány

Podujatie s názvom Park foto 2018 je prezentáciou fotografickej tvorby, predstavenie fotografií zaujímavým spôsobom a stretnutie ľudí so spoločnou láskou ku fotografii. Autori získajú pätná väzba k svojej tvorbe od niekoľko tisícok návštevníkov výstavy v jeden deň.

A tentoraz sa to skutočne podarilo vo veľkom meradle. Napriek tomu, že v sobotu ráno pršalo, ako na objednávku sa počas konania Park foto vyčasilo a ľudia si tak mohli poprezerať fotografie dosýta. Na 120 centimetrov širokej sieti a samostatných stojanoch bolo vystavených až 1275 fotografií od 90 autorov. Týmto počtom sa podarilo vytvoriť rekord v počte vystavených fotografií na parkovej fotovýstave.

Vystavené boli pritom fotografie akéhokoľvek formátu i adjustácie, farebné, či čiernobiele s rôznymi motívmi. Okrem obdivovania mohli návštevníci pripnutím štipca hlasovať o najlepšiu snímku. Tento rok tiež Eva Stručková, riaditeľka SOŠ Záhradnickej a Dagmar Ondková, kurátorka Magna Gallery vyberali aj najlepšie kvetinové fotografie.

Tisíce návštevníkov sa mohli pozhovárať s autormi, fotografi načerpať inšpiráciu a užiť si príjemné popoludnie v parku. „Aj napriek vysokému počtu vystavených fotografií  sa neznížila úroveň prezentovaných prác.  Toto potvrdila aj odborná porota, ktorá vo viacerých prípadoch mala ťažké rozhodovanie, pretože mohla udeliť len tri ceny v každej kategórii,“ zhodnotil jeden z organizátorov podujatia, fotograf Martin Ričány.

Výsledky:

Cena vyhlásená odbornou porotou:

  1. Matej Krajčír
  2. Emil Štefanka
  3. Andrej Hrušovský

Najviac štipcov na svojich fotografiách získali:

  1. Eduard Čupka
  2. Štefan Kučkovský
  3. Matej Ondreička

Víťazi v kategórii detí:

  1. Monika Švelková
  2. Katarína Špániková
  3. Viktória Dimitrovová

Cenu Victoria Regia za najlepšiu fotografiu kvetín:

  1. František Debre
  2. Eduard Čupka

(am)

park foto

 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín