Piešťanská Myška na Parkinsoniáde

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 22. septembra 2018, 12:00

Už jedenásť rokov sa ľudia, bojujúci s tvrdým súperom menom Parkinson, stretávajú v športovom zápolení. Prostredníctvom športu dávajú svetu najavo, že nie sú príťažou spoločnosti, ale radosť im vie urobiť aj zdolanie športových disciplín. Na Parkinsoniáde 2018 v Liptovskom Mikuláši sa zúčastnilo 200 účastníkov s rôznym stupňom postihu a piešťanské občianske združenie Myška bolo pri tom.

© OZ Myška

OZ Myška s radosťou prijalo pozvanie a rozhodlo sa podporiť už 11.ročník tohto putovného medzinárodného športového podujatia. Tri súťažné dni sa konali v areáli Tatralandie, pričom účastníci zastupovali okrem  Slovenska aj Česko, Rakúsko a Poľska. Okrem bowlingu a šípok nechýbal aj pingpong a obľúbený petang.

Zástupcovia piešťanského občianskeho združenia sa rozhodli, že budú túto spoločnosť podporovať a uľahčovať im cestu k sebe navzájom a širokej verejnosti. Myšací maskot počas podujatia tešil a povzbudzoval účastníkov, mnohokrát im vyčaroval úsmev na tvári a ochotne sa s nimi odfotil. Zahral sa dokonca aj na brankára vo futbalovej bráne a podporil miestnych hrdinov – darcov krvi. Na Slovensku totiž touto chorobou trpí 15-tisíc ľudí, liek na Parkinsonovu chorobu neexistuje a známe sú len prostriedky, ktoré pomáhajú zvládať väčšinu príznakov, no nevedia zastaviť jej postup.

Podujatím chcú účastníci ukázať verejnosti, že osudy pacientov trpiacich touto zákernou chorobou držia spolu, tvoria spolupatričnú komunitu a navzájom si na tomto už tradičnom podujatí vymieňajú informácie, skúsenosti a v neposlednom rade sa navzájom podporujú.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav