Tenistom-seniorom sa ušla napokon zemiaková medaila

  • Šport / Tenis
  • 19. septembra 2018, 16:00

Tenisové dvorce TK Kúpele Piešťany hostili v závere druhého septembrového týždňa osem najlepších tímov seniorov nad 35 rokov. Hráči najmladšej seniorskej kategórie tu bojovali o titul majstra Slovenska.

Mužstvo TK Kúpele Piešťany skončilo štvrté. Stoja zľava: Jaroslav Pavlysh, Juraj Jankech, Andrej Bartovic, Michal Valek a Patrik Drozd. (Autor: šg)

Z toho sa napokon tešili tenisti Slávie Filozof Bratislava, ktorí vo finále zdolali VIVA Šport Hodruša-Hámre 4:0. Rovnakým výsledkom sa skončil aj zápas o bronz, v ktorom Šaľa zvíťazila nad domácim TK Kúpele.

Majstrovská Slávia Filozof sa pritom dostala do finále po dvoch tesných výhrach v pomere 3:2 nad Sninou a Šaľou. Bratislavčania disponovali najlepším kádrom na čele s bývalým daviscupovým reprezentantom Michalom Mertiňákom.

Hráči Kúpeľov nehrali v kompletnej zostave, no po úvodnej výhre 3:2 nad mužstvom DRANaM Košice postúpili do bojov o medaily. Výhodou Piešťancov bolo, že východniari nastúpili len s tromi hráčmi, takže Andrej Bartovic získal bod v dvojhre bez boja. Druhý pridal Michal Valek, ktorý zdolal Strompfa 6:3, 7:6. Úspešná dvojica pridala aj tretí bod, keď vo štvorhre vyhrala nad Buchalom s Marcinovom 6:2, 6:3.

V semifinále hráči Kúpeľov nestačili na Hodrušu-Hámre, ktorej podľahli 1:4. Jediný bod domácich získali za stavu 0:4 vo štvorhre Jaroslav Pavlysh s Valekom, keď Jaškoviča s Kucharekom zdolali vo veľmi vyrovnanom zápase až v tajbrejku, ktorý vyhrali 11:9. Prvé dva sety sa z pohľadu Piešťancov skončili 7:6, 6:7.

V boji o tretie miesto Piešťanci podľahli Šali hladko 0:4, pričom štvorhra sa už nehrala. Bartovic, Valek i Patrik Drozd prehrali so svojimi súpermi rovnakým pomerom 1:6, 1:6. Najvyrovnanejší zápas odohral Pavlysh, ktorý vyhral nad Černákom prvý set 6:4, druhý prehral 3:6 a rozhodujúci tajbrejk 2:10.

Majstrovstvá Slovenska sledoval aj prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko, ktorý zhodnotil šampionát takto: „Majstrovstvá mali aj vďaka viacerým bývalým reprezentantom veľmi dobrú úroveň. Mertiňák, Švarc, Janči, Nebyla, Babej a ďalší by sa i dnes nestratili ani v extralige. Prvé tri mužstvá však boli jednoznačne najlepšie, čo potvrdili aj ziskom medailí. Piešťancom chýbali niektoré opory, preto je pre nich štvrté miesto úspechom.“

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav