Čierne dresy priniesli Spartaku smolu

  • Šport / Futbal
  • 19. septembra 2018, 18:00

Po dvojtýždňovej prestávke sa opäť hrala najvyššia futbalová súťaž a trnavský tréner Látal proti Žiline nikoho nešetril. Oddychoval len Erik Jirka a zranení hráči.

Trnavčania sa pred dôležitým zápasom v Európskej lige víťazne nenakopli. © spartak.sk

Po opatrnom úvode sa ako prvý v 11. minúte ozval domáci Malecki. Prihrávku Skhirtladzeho mu prepustil Bakoš, ale poľský legionár napriahol spoza šestnástky nad bránu. V 23. minúte odcentroval sprava Grendel a Bakoš zvnútra neusmernil hlavou loptu podľa predstáv. Ďalšiu príležitosť si v závere polčasu vypracovali hostia, keď Boženík pálil, za pomoci Godála, vedľa ľavej žrde Chudého brány.

Hneď po prestávke si Maleckiho center takmer do vlastnej siete hlavičkoval stopér Králik. Domáci brankár bol v permanencii v 65. minúte, z hranice pokutového územia na neho pálil Diaz. Na opačnej strane prišla o pár minút najlepšia možná odpoveď. Grendel odcentroval pred bránu, kde lopta cez defenzívu prepadla k Maleckimu a ten otvoril skóre – 1:0. Zverenci Radoslava Látala zakrátko viedli dvojgólovým rozdielom. Malecki ukážkovo vysunul Bakoša, ktorý skóroval. Tribúny sa radovali, ale ofsajd videl len asistent rozhodcu.

Namiesto gólu prišiel obrat hostí. O desať minút neskôr vyslal center do šestnástky Anang a loptu si do vlastnej siete zrazil Kadlec – 1:1. Sedem minút pred záverečným hvizdom Žilina otočila vývoj vo svoj prospech. Po rýchlom protiútoku strieľal zvnútra šestnástky Škvarka, od Tótha sa lopta odrazila za chrbát Chudého do brány a hostia vyhrali v Trnave 2:1.

Peter Žember

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav