Nástrahy jesene

  • Editoriál / Blogy
  • 18. septembra 2018, 09:00

Síce ešte nie sú Dušičky, no motoristi by už mali zvýšiť pozornosť na cestách. Víkendových či sezónnych šoférov totiž teraz nahrádza iná „škodná“ – zberači orechov

kopunek
Gabo Kopúnek © apt

Takmer vždy neviditeľní, zhrbení pod konármi stromov a maskovaní v lístí, no v danom momente až príliš nepredvídateľní. Aj pre ten posledný orech by si nechali do kolena vyvŕtať dieru, respektíve hodiť sa pod kolesá práve prechádzajúceho auta.

Nepreháňam. Za posledné dni som toho dosť najazdil nielen medzi Trnavou a Piešťanmi, kde je orechových stromoradí habadej. Dokonca sa mi v nedeľu naskytol pohľad na neoznačeného cyklistu, ktorý stál na vozovke a z bicykla ťahal dolu konár, len aby si nabúchal plnku do koláčov! Ja len dúfam, že mu tie jadrá podobajúce sa ľudskému mozgu naozaj pomôžu.

Opadané jablká zo stromov patriacich cestárom, rozmliaždené kolesami áut akoby pripravené na výrobu muštu, zablatené koľaje od kolies traktorov či nákladiakov zvážajúcich repu sú neodškriepiteľným javom blížiacej sa jesene. Tá býva aj na našich cestách nebezpečná, keďže hrozí hmlami, sychravým počasím a pobláznenou raticovou zverou, ktorá sa vám môže hocikedy nalepiť na čelné sklo. Preto by sme mali byť najmä my šoféri, jazdiaci každodenne za svojimi pracovnými povinnosťami, obozretní. Na každého totiž nejaká tá nástraha číha a na každého doma zasa niekto túžobne čaká.

Gabo Kopúnek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav