Na námestí opäť tieklo pivo potokom

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 18. septembra 2018, 16:00

Kalendárna jeseň nám už intenzívne klope na dvere a toto obdobie je okrem jarmokov a vinobraní známe tiež pivnými festivalmi. Jeden taký si užívali minulý týždeň aj Piešťanci. Na Námestí slobody tieklo od 10. do 16. septembra pivo potokom v rámci akcie September Fest 2018.

(Autor: am)

V centre mesta už po ôsmy raz vyrástol veľký stan, pod ktorý sa zmestili desiatky milovníkov zlatého moku a dobrého jedla. Na výber bolo viac než 50 druhov piva a na svoje si prišli priaznivci svetlého, tmavého, nealkoholického, kvasinkového či nepasterizovaného „tankového“ piva. Zastúpenie mali aj domáci výrobcovia. Platilo sa, rovnako ako po minulé roky, formou žetónov. Jeden žetón si návštevníci zakúpili za 0,50 centov, pričom cena piva sa pohybovala od troch žetónov až po sedem.

V žalúdkoch rozhodne neškvŕkalo. Zajesť sa dalo dobrej cigánskej, klobásky, lokší a ďalších lahôdok tradičnej pivnej kuchyne.

Okrem džavotu spoza drevených lavíc sa každý deň ozývali i tóny hudobných nástrojov z pódia. Počas týždňa zahrali piešťanskí Coverage či Edibles, ale viac i menej známe skladby zanôtili aj Elán Tribute, Naex a mnoho ďalších.

Ako to už pri masových podujatiach býva, kým jedni si vychutnávali jedlo, pitie, muziku a v dobrej nálade sa zabávali, iným sa akcia v centre kúpeľného mesta nepozdávala. Najviac obmedzení pritom mohli pociťovať práve v sobotu, kedy posledný bod programu hudobného štartoval o 22.00 hodine a ešte hodnú chvíľu, samozrejme, trvalo, kým sa pivári pobrali domov.

Ako je na tom September Fest s večernými povoleniami sme sa snažili zistiť priamo u organizátorov, no tí na naše otázky nereagovali. Isté však je všeobecne záväzné nariadenia mesta obmedzenia kultúrnych podujatí neustanovujú a zákon o kúpeľníctve sa dotýka len kúpeľného územia.

A možno práve nájdenie „zlatej strednej cesty“ a vzájomnej tolerancie medzi skupinou, ktorá a vyhľadáva zábavu v centre a skupinou, ktorá preferuje tichý relax, bude méta niektorého z nových komunálnych politikov.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava