Čo prináša najnovšie vydanie

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 18. septembra 2018, 00:00

Mená kandidátov na primátorské posty v regióne už sú známe. V Piešťanoch má záujem primátorskú stoličku sedem nezávislých kandidátov a dvaja stranícki. Štyria nezávislí kandidáti majú záujem o post primátora vo Vrbovom.

Nové vydanie Piešťanského týždňa. © apt

Cyklochodník z Piešťan do Vrbového cez Trebatice a Krakovany má už podporu aj vo forme zákona. Vláda na svojom stredajšom rokovaní schválila novelu zákona o dráhach, ktorá by umožnila dlhodobo nevyužívané železničné trate premeniť na chodníky či cyklochodníky a poslanci národnej rady hneď na druhý deň pri svojom rokovaní zákon schválili.

Už trinásty ročník Cinematiku sa v Piešťanoch niesol v znamení dobrých filmov, výbornej zábavy či zaujímavých sprievodných podujatí. Pri čísle trinásť sa väčšina ľudí zháči a na um im pre povery prídu všelijaké myšlienky. Tie síce podporovali niektoré premietané filmy, ale už otvárací ceremoniál zmazal všetky čierne pochybnosti.

Popri cestách v regióne sa opäť objavujú zberači orechov. Ich sklamanie je veľké. Orechy, ktorých úroda sa zdala byť ešte začiatkom leta rozprávková, sa po striedaní sucha a výdatných prívalových dažďoch zmenili na nepoznanie. Zeleno sfarbené dužinaté šupky sčerneli, zmazľaveli.

Piešťanský triatlonista Ondrej Kubo zaznamenal ďalší vynikajúci výsledok v elitnej sérii Ironman. Na pretekoch Ironman 70.3 Rügen v Nemecku obsadil v silnej konkurencii šieste miesto a opäť potvrdil, že sa môže rovnať s najlepšími svetovými triatlonistami. Pre posun medzi úplnú elitu začal spoluprácu s renomovaným trénerom Lubošom Bílkom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav