Autá horeli vo Vrbovom i v Piešťanoch

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 18. septembra 2018, 12:00

Piešťanským hasičom sa začal uplynulý týždeň ľahším prípadom, hoci išlo o ťažkého pacienta, ktorého bolo treba zniesť z hotela Jalta do záchranky.

Toto auto ktosi zrejme zámerne zapálil na Mlynskej ulici v Piešťanoch. © KR HaZZ Trnava

V ten istý deň, teda v pondelok 10. septembra popoludní, vyrážali so zapnutou sirénou do Vrbového, kde sa pri Lidli zrazili dve osobné autá. Ženám za volantom sa, našťastie, nič vážnejšie nestalo. Hasiči vykonali na ich vozidlách protipožiarne opatrenia a jedno odtiahli nabok, aby neprekážalo v premávke.

V stredu 12. septembra sa rozhorela Škoda Octavia pri vodnej nádrži Čerenec vo Vrbovom. Kým tam z Piešťan dorazili profesionáli, dobrovoľní hasiči z Vrbového už mali požiar lokalizovaný. Na zásah použili dva vysokotlakové prúdy vody a jeden „cé“ prúd. Automobil uhasili, škoda na ňom je asi 30-tisíc eur a v súčasnosti prebieha vyšetrovanie, ktoré by malo zistiť príčinu požiaru.

Pri vodnej nádrži Čerenec horela Škoda Octavia.

Veľké hniezdo ôs riešili piešťanskí hasiči v Borovciach. Pásikavý hmyz si vytvoril domov v plechovom sklade vo dvore rodinného domu. Hasiči, odetí do protichemických odevov, osy zlikvidovali Biolitom, ktorý im poskytol majiteľ domu.

Ďalšie auto horelo vo štvrtok 13. septembra na Mlynskej ulici v Piešťanoch. Hrozilo, že sa chytí fasáda i strecha domu a stĺp elektrického vedenia. Hasiči požiar zlikvidovali vysokotlakovým prúdom vody, pričom ešte ochladzovali strechu. V tomto prípade mohlo ísť o úmyselné zapálenie, aj tento prípad vyšetrujú.

V Moravanoch nad Váhom sa do jazera zapichlo osobné auto. Vo vode bola len jeho predná časť. Hasiči ho vo štvrtok vytiahli zo Striebornice pomocou navíjacieho zariadenia a auto odtiahla služba.

Na nadjazde pri piešťanskom Tescu sa v piatok 14. septembra ťukli osobné autá Hyundai Kona a Kia Ceed. Keďže z jedného vozidla vytiekli prevádzkové kvapaliny, hasiči ich odstránili vapexom a pomohli tiež odťahovej službe naložiť poškodené vozidlo.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava