Tenisoví veteráni tretí na Slovensku

  • Šport / Tenis
  • 17. septembra 2018, 12:00

Svoje tenisové súťaže družstiev majú na Slovensku aj veteráni. Sú rozdelené podľa vekových kategórií od 35 rokov vyššie. TK Kúpele Piešťany malo zastúpenie v dvoch kategóriách. Svoju súťaž už dohrali seniori nad 65 rokov, ktorí získali na finálovom turnaji v Čadci bronzové medaily.

Bronzoví tenisoví veteráni TK Kúpele Piešťany nad 65 rokov: stoja zľava Karpáty, Kunert a Ábel, v podrepe zľava Bertoli a Gudiak. (Autor: šg)

„V našej vekovej kategórii sa hrá systémom každý s každým, pričom sa hrajú dve dvojhry a jedna štvorhra. My sme podľahli Trenčínu 1:2 a domácim 0:3. Tí však nestratili počas turnaja ani bod. Na záver sme v boji o tretie miesto zdolali bratislavský Slovan 2:1. Aj bronzové medaily sú pre nás úspechom, pretože pôvodne sme nemali

v Čadci vôbec štartovať. Nahradili sme zástupcu východu,“ prezradil detaily z finálového turnaja jeden z hráčov TK Kúpele Peter Ábel.

Ten prispel k zisku medailí dvomi bodmi, keď v dvojhre vyhral nad Bagarom z Trenčína 6:2, 6:1 a v súboji so Slovanom zdolal Csana 7:5, 6:2. Toto víťazstvo bolo v boji o bronz rozhodujúce, pretože predtým Zoltán Karpáty zdolal Pribiša 6:2, 6:3. Za rozhodnutého stavu prehrali Piešťanci štvorhru, no tretie miesto bolo ich. Zaslúžili sa oň Peter Ábel, Viliam Kunert, Zoltán Karpáty, Mário Bertoli a Anton Godiak.

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín