O víťazstve Piešťan rozhodla prvá strela na bránu

Futbalisti Piešťan zavítali v sobotu na trávnik Dolnej Krupej, kde sa body nezískavajú ľahko. V neľahkom súboji však svojich protihráčov často držali na dištanc, čo im napokon pomohlo odviezť si domov všetky tri body.

futbal piestany dolna krupa
Jozef Glos bol ťahúňom piešťanského tímu. (Autor: gak)

Pritom na slabú koncentráciu v obrane mohli doplatiť hneď v úvode stretnutia, keď sa po rýchlych akciách pred Bodkom ocitli Bohunický a Kollár, no prvý menovaný mieril iba do brankárových rúk a Kollár z päťky trafil len do padajúceho brankára hostí.

Túto šancu Piešťan zastavil čiarový rozhodca pre údajný ofsajd Maraza.

Opäť platilo známe: nedáš – dostaneš. Piešťanci presunuli rýchlo hru do stredného pásma a kolmicou vysunul Kusý pred šestnástku Gulu, ktorý chvíľku rozmýšľal o centri na Maraza, no potom si to rozmyslel a presnou strelou nachytal Olšovského na hruškách. Bola to prvá strela Piešťan na bránu a skončila v sieti.

futbal piestany dolna krupa
Strelec gólu Piešťan Gula (v modrom) bol strážený na každom kroku aj za cenu faulu.

O desať minút neskôr mohol pridať druhý gól Miškech, no jeho pokus ležiaci Olšovský reflexívne nohami vyrazil na roh. Vzrušenie na oboch stranách priniesla 28. minúta, keď najskôr Kusý z dobrej pozície mieril do brankára, potom z protiútoku Bohunický rozvlnil iba bočnú sieť Budkovej brány. Vzápätí sa na Olšovského rútil D. Štefanka, ale aj ten mieril iba do jeho rúk.

futbal piestany dolna krupa
Maraz ani na dvakrát neprekonal na zemi ležiaceho Olšovského.

Domáci mali možnosť vyrovnať v 35. minúte, ale Kollárovu pohotovú strelu Budka vyrazil na roh. O dve minúty na to sa do prečíslenia hrnuli hostia, no Gula radšej zvolil nepresnú strelu, lež by prihral nabehajúcim Glosovi a Marazovi. Pred bránkou hostí zahrmelo aj v 41. minúte, no R. Skýpala nedobehol v šestnástke strieľaný center. Posledné slovo v prvom polčase však patrilo Piešťancom. V 45. minúte Gula nezištne prihral Marazovi, no ten ani na dvakrát neprekonal výborne chytajúceho Olšovského.

futbal piestany dolna krupa
Fanúšikom domácich sa nepozdávali niektoré rozhodnutia čiarového rozhodcu Bodoňa, tak si to s ním chceli cez prestávku vydiskutovať.

Kým v prvom polčase sa hral dynamický a oku lahodiaci futbal, priebeh toho druhého za ním zaostával. Domáci síce zvýšili tempo a snažili sa vyrovnať, no ich pokusy zväčša končili pred šestnástou Piešťan po zlej finálnej prihrávke, alebo ich zlikvidoval výborne hrajúci tréner hostí Krajčovič. Aj vďaka nemu stála obrana na pevných nohách a hra sa častejšie odvíjala na polovici domácich.

piestany futbal dolna krupa
Tréner hostí Krajčovič (vľavo) bol oporou zadných radov, no domáci ho v láske nemali aj pre jeho nešportový skutok.

Vzrušenie po prestávke priniesla až 59. minúta, keď v súboji dvaja na dvoch neuspeli pred Olšovským D. štefanka a Maraz. Na druhej strane si potlesk vyslúžil hrajúci tréner domácich Hrubý, ktorý z priameho kopu v 64. minúte trafil spojnicu Budkovej brány. V 67. minúte domácemu Kollárovi zblokoval nepríjemnú strelu Krajčovič a v 71. minúte za Olšovský pohotovo vyrazil strelu striedajúceho J. Štefanku.

futbal piestany dolna krupa
Olšovský likviduje strelecký pokus striedajúceho J. Štefanku.

S pribúdajúcimi minútami hra gradovala a v 81. minúte boli domáci naposledy najbližšie k vyrovnaniu, ale Hrčkov center namieril Kollár iba do ľavej tyče Budkovej brány. Na druhej strane zahučala konštrukcia Olšovského brány v 87. minúte, keď Zelenayova strela skončila na brvne. Zahučali však aj diváci, ktorí hromžili na nečestnosť Piešťanca Krajčoviča. Situácii totiž predchádzala nezavinená zrážka dvoch hráčov pred šestnástkou hostí a rozhodcovskú loptu Krajčovič napálil rovno na zadáka domácich, ktorý mal problém s jej spracovaním. Lopta mu odskočila a hostia sa poľahky dostali do brejku.

futbal piestany dolna krupa
Kollárova strela skončila na tyči a aj preto domáci s Piešťanmi prehrali.

Aj napriek tomu však Piešťancom nemožno uprieť, že boli herne lepším a disciplínovanejším tímom a svoje zaslúžené víťazstvo mohli korunovať v 89. minúte, no po Glosovom priamom kope Zelenayovu strelu brankár Olšovský reflexívne vyrazil na roh.

futbal piestany
Marazovi nebolo súdené skórovať ani z tejto pozície.

Dolná Krupá – Piešťany 0:1 (0:1)

Gól: 8. Gula

Rozhodovali: Benkovský – Špaček, Bodoň. ŽK: Lopatka – Miškech, 100 divákov

D. Krupá: Olšovský – A. Skýpala, Hrubý, Lopatka, Ištvanec (76. M. Bachratý), R. Skýpala, Sucháň, Hrčka, Bohunický, Kollár (84. Vravúšek)

Piešťany: Budka – Krajčovič, Beblavý, Glos, Kusý, Miškech (66. Szabo), M. Gula, D. Štefanka (82. Zelenay), Maraz (89. Javorka), Sekera, Lipka (69. J. Štefanka)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava