Najchutnejší guláš na Banke uvarili Shrekovci

  • Kultúra a spoločnosť / Reportáž
  • 16. septembra 2018, 19:00

Z futbalového štadióna obe Banka sa vo sviatočnú sobotu 15. septembra ozývali piesne v podaní kapely Prameň. Zo štyroch kotlíkov sa šírila vôňa gulášu, hladoši postávali okolo varechy a netrpezlivo čakali, kedy gulášmajstri zavelia: Hotovo!


Tím Shrekovci vyhral súťaž Gulášmajstra Banky. (Autor: Viera Dusíková)
Team Besný pes mal najmladšieho pomocníka súťaže. (vd)

Štyri guláše – a každý chutil inak. Ten prvý varili Shrekovci, druhý tím si zvolil názov Čvachtáci. Tretí sa inšpirovali svojou záľubou v motorizme a pomenovali sa Babeťáci. Posledné z gulášových družstiev pridával o k pokrmu z diviny a teľaciny i bonus – Besného psa,  nápoj zložený z vodky, malinového sirupu a tabasca . „Podľa neho sme sa i pomenovali, vysvetľoval jeden z aktérov. Guláš šiel ako na dračku. O chvíľu už nebolo čo naberať.

Čvachtáci mali kotlík s vynikajúcim gulášom o pár minút prázdny. (vd)

Degustátori prisúdili svoje body tomu gulášu, ktorý im chutil najviac. Ten prvý, od Shrekovcov tvorilo hovädzie mäso – írsky angus. Dvaja kuchári sa k nemu patrične kráľovsky vystrojili.  Čvachtáci vsadili na jemné mäso z hovädzieho krku a Babeťáci sa priklonili k osvedčenej kombinácii – pol hovädziny, pol bravčoviny. K tomu klasika cibuľka či zemiaky.

 

Tím Babeťákov vsadil na osvedčenú kombináciu – pol bravčovinky, pol hovädzinky. (vd)

Najchutnejšiemu gulášu sa ušlo najviac hlasov poroty. „Súťaž tento rok vyhral pokrm tímu Shrekovci. Na druhom mieste sa umiestnili babaťáci, tretí boli Čvachtáci a štvrtú priečku obsadil tím s názvom Besný pes,“ uviedol zástupca starostky obce, Jaroslav Vido.

Na guláš sa čakalo v rade.
Nápoj Besný pes od Teamu Besný pes.
Vzorky súťažných gulášov pre porotcu Jaroslava Vidu. (vd)
Kapela Prameň hasila smäd po muzike. (vd)
Deti sa dosýta vyskákali a vyjašili. (vd)

 

Kým si dospelí obyvatelia Banky plnili brušká chutnými pokrmami, deti si poskákali na skákacom hrade a tí, ktorých zaujíma motorizmus, si obzerali historické motocykle. Vyblýskané dvojkolesové tátoše si ľudia fotili, nadchýnali sa ich krásou a zaspomínali si na doby, keď práve tieto motorky – medzi inými aj legendárna JAWA 250 brázdili cesty socialistického Československa.

Na podujatí si bolo možné prezrieť aj nádherné historické motocykle. Foto Viera Dusíková

 

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava