Podoby džezu

  • Kultúra a spoločnosť / Hudba
  • 15. septembra 2018, 18:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, dúfam, že väčšina ľudí má snahu jednať v presvedčení, že nie je obeťou klamu. Hlavne ak ide o dôležité rozhodnutia, napríklad slobodné voľby.

Babic
Ján Babič (Autor: apt)

V Japonsku zrealizovali výskum, ktorého cieľom bolo zistiť, nakoľko je pes slepo dôverčivý a nakoľko rozozná klamstvo. Vopred nacvičený pokyn smerom k nádobe s jedlom použil majiteľ psa, keď bola nádoba prázdna. Pes pri prvom pokuse zneistel, druhý raz ešte skúsil a po treťom zväčša prestal na pokyn reagovať. Hovorí sa, že na tri veci sa v živote môžeme spoľahnúť – na seba, na uvítanie svojho psa a na smrť… Klamať či neklamať? Psy to majú jasné, my máme čas a dôvod na zamyslenie.

Avizovaný jesenný džezový príval je tu! Začali sa Bratislavské jazzové dni, v sobotu 8. septembra odznel prvý koncert „džezákov“. V Ateliéri Babylon hrali Ľudové Mladistvá a 3 Cohens Sextet, 11. ročník festivalu Are You Free sa konal počas víkendu v Dunajskej Strede, Golden Age Festival sa odohral v sobotu vo V-klube, jeho piaty ročník ponúkol hudbu z obdobia 20. až 40. rokov. To bol vlastne len začiatok septembrových džezových „dožiniek“! Čaká nás séria kvalitných koncertov, Trenčiansky jazzový festival Jazz pod hradom 21.-23. septembra a Žilina International Jazz Contest 25.-26. septembra. Cena Ladislava Martoníka za rok 2018 pozná svojich laureátov – v oblasti džezu ju získava klavirista Ján Hajnal.

Toto je prehľad džezových udalostí, o ktorých bude reč v nasledujúcej relácii Podoby džezu na Rádiu Piešťany v nedeľu o 20. hodine. Informácie a aktuality z domácej scény doplnia informácie zo zahraničia.

Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj