Vylepšený vjazd na parkovisko ešte kolóny zmazať nemusí

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 14. septembra 2018, 09:00

Vjazd na mestské veľkokapacitné parkovisko na Nálepkovej ulici v Piešťanoch sa zrejme dočká zásadnej zmeny. V súčasnosti sa na tejto frekventovanej ulici v centre mesta vytvárajú kolóny automobilov čakajúcich na zaparkovanie, pričom súbežný pás vozovky pred reštauráciou Perla vyhradený pre parkovanie taxikárov zíva prázdnotou.

Návrh nového vjazdu na parkovisko na Nálepkovej ulici zruší nevyužívané parkovanie pre taxikárov. © VG Projekt

Tento široký pás vozovky je nateraz vybavený zvislou dopravnou značkou Zákaz vjazdu. Podľa projektu pripraveného na schválenie mestským zastupiteľstvom sa ale stane príjazdovou komunikáciou na parkovisko. Vyrieši sa tak len časť problému. Pohyb automobilov totiž spomaľuje automatická závora, ktorá, navyše, na často preplnené parkovisko ďalšie autá nepustí.

V úvode tohto roka sme poukázali na to, že vyhradené státie pre taxíky je na Nálepkovej ulici ešte z čias pred vybudovaním Auparku. Pred týmto nákupným centrom však našli taxikári svoje nové vyhradené stanovištia, a tak parkovisko pred Perlou, ďaleko z dohľadu potenciálnych zákazníkov taxikárov, väčšinou zíva prázdnotou. Ak tam zaparkuje bežný vodič, čaká ho pokuta.

Ale zdá sa, že sa ľady pohli aj na radnici a hľadá sa riešenie. Podľa pripravovaného projektu sa zákazová dopravná značka od okružnej križovatky na Nitrianskej ulici odstráni a doteraz taxikárske parkovisko sa zmení na plnohodnotnú cestu. Na jej konci pribudne na ceste biele šrafovanie, ktoré vodičov nasmeruje pred vstupnú závoru parkoviska.

Zároveň na Nálepkovej ulici, za deliacim ostrovčekom, kde sa v súčasnosti na parkovisko odbočuje, pribudne značka so zákazom odbočenia vpravo a v tomto mieste už na parkovisko nevojdete. Zákaz odbočenia na parkovisko vo forme dopravnej značky pribudne aj v smere príjazdu od nemocnice.

Vodiči idúci od nemocnice budú môcť vchádzať na parkovisko až novou príjazdovou cestou pred okružnou križovatkou na Nitrianskej ulici. Na parkovisku bude podľa návrhu 256 parkovacích miest a pribudnú aj zelené zatrávnené ostrovčeky.

Len jedna podivnosť na ceste pred Perlou ostáva. Po pravej strane v smere od trhoviska v pripravovanom návrhu zostáva aj dnes prítomný farbou vyznačený cyklistický chodník. Ten sa v súčasnosti začína pred betónovými črepníkmi pri tržnici a končí vyústením rovno do vjazdu na parkovisko.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín