Pečeňady prebudil Sašov dynamit

  • Šport / Futbal
  • 13. septembra 2018, 12:00

V piatom kole siedmej futbalovej ligy hostil líder z Pečeniad druhý tím tabuľky – Chtelnicu, a aj preto sa v kaštieľskom parku očakával zaujímavý a dramatický zápas. Chtelničania dokázali súperovi vzdorovať do 76. minúty, keď sa z ihriska porúčal pre hrubé nešportové správanie stopér Palkovič a domáci si z ich bránkoviska spravili strelnicu. Aj preto výsledok 5:2 celkom nezodpovedá priebehu hry.

Alexander „Saša“ Gubala (pri lopte) prispel k výhre domácich dvomi gólmi. (Autor: gak)

Domáci boli v prvom polčase lepší a veľmi im v tom pomohol rýchly gól, ktorý strelil Krajčovič už v 2. minúte. Umne vbehol do šestnástky medzi dvoch stopérov a s prehľadom skóroval. To však bolo zo strany Pečeniad na dlhé minúty všetko, lebo druhýkrát ohrozili súperovu bránu až v 25. minúte, keď Moravanský hlavičkoval loptu do rúk brankára Pavelského. O dve minúty spálil tutovku strelou nad Porubský a rovnako mieril aj v 33. minúte. Chtelničania nevedeli nájsť správny rytmus hry, v rozohrávke chybovali a vo finálnej fáze zasa boli Tomáška i Bogora zbrklí. Aj preto Bogora nevyužil v 44. minúte šancu na vyrovnanie a odrazenú loptu po priamom kope poslal iba brankárovi do rúk.

Po prestávke mali domáci hneď dve šance na zvýšenie skóre, no pozorný Pavelský svoj tím podržal. Následne z protiútoku sa k lopte dostal Tomašovič, ktorý v 47. minúte technickou strelou vyrovnal. Aby toho nebolo málo, po nedorozumení v obrane sa zasa poľahky dostal k lopte Zemko, obišiel aj brankára Vahalíka a pohodlne pridal v 51. minúte druhý gól Chtelničanov.

To domácich futbalistov rozladilo natoľko, že sa nevedeli v útoku vôbec presadiť. Na koňa Pečeňady posadil v 65. minúte obranca „Saša“ Gubala, ktorý nemal komu prihrať, a tak z dobrých 35 metrov vystrelil na bránu. Jeho projektil na prekvapenie všetkých skončil v sieti. Že nešlo o náhodu, prítomných divákov Gubala presvedčil v 68. minúte, keď tvrdou strelou z priameho kopu z ešte väčšej vzdialenosti otočil skóre v prospech domácich.

Vylúčenie Palkoviča trestali domáci po prvý raz v 79. minúte, keď po rohu Izakoviča hlavou skóroval
Gula a svoj výborný výkon okorenil gólom v 84. minúte Moravanský, ktorý vbehol do šestnástky, kam mu presne načasoval prihrávku Krajčovič, a z voleja nedal Pavelskému šancu.

Pečeňady – Chtelnica 5:2 (1:0)

Góly: 65. a 68. Gubala, 2. Krajčovič, 79. Gula, 84. Moravanský – 47. Tomašovič, 51. Zemko Zostavy – Pečeňady: Vahalík – Izakovič, Gula, Ščasnovič, Durdy, Turanský, Porubský, Michalčík, Moravanský, Krajčovič, Gubala, Chtelnica: Pavelský – Melicher, Rechtorík, Palkovič, Lukáčik, Tomáška, Brisuda, Kyselica, Tomašovič, Bogora, Zemko

Gabo Kopúnek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava