D. Deptová: Hrali sme otvorenú partiu

  • Šport / Basketbal
  • 13. septembra 2018, 14:00

Pre väčšinu Čajok bol zápas so Šopronom premiérou v piešťanskom drese na domácej pôde. S maďarskými majsterkami, ktoré ešte nemali k dispozícii kompletný káder, hrali vyrovnanú partiu.

Dominika Deptová odohrala v drese Čajok svoj prvý prípravný zápas. © Ladislav Duračka

„Úvod duelu sa pre nás nevyvíjal najlepšie, ale podarilo sa nám zlepšiť všetky atribúty našej hry a dostali sme sa späť do zápasu. Kontrolovali sme tri štvrtiny stretnutia a chceli sme v tom pokračovať. Máme však nové družstvo, ktoré sa ešte herne spoznáva, a aj preto sme v poslednej časti mali výpadok koncentrácie a komunikácie. Prišlo to, žiaľ, v najnevhodnejšej chvíli. Nedokázali sme na trhák Šopronu reagovať, a to nás stálo víťazstvo,“ zhodnotil zápas tréner Čajok Richard Kucsa.

Piešťanské družstvo sa nachádza už v pokročilej fáze prípravy na sezónu a ako priznal aj tréner Kucsa, mali jeho hráčky za sebou náročný týždeň, čo sa mohlo odzrkadliť aj v závere stretnutia: „Nemali sme ľahký týždeň. Sme vo fáze prípravy, keď je toho veľmi veľa a ideme bez rozdielu, či je zápas alebo nie. Chceme byť dobre pripravení na situácie, keď budeme vo veľkej psychickej i fyzickej záťaži. Musíme pracovať na všetkom, ešte máme stále kopu práce pred sebou.“

Podobne hovorila aj hráčka Dominika Deptová. Pre ňu to bol vôbec prvý prípravný zápas za Piešťany, keďže do predošlých bojov jej nedovolil nastúpiť natiahnutý stehenný sval. „Celý zápas bol vyrovnaný a vnímam pozitívne, že sme hrali s účastníkom Euroligy otvorenú partiu. V poslednej štvrtine nám trošku chýbali aj sily a tam sa stretnutie lámalo. Mali sme dosť ťažký tréningový týždeň a bolo to aj vidieť. Máme však na čom stavať, stále máme na čom pracovať, a ak pôjdeme krok po kroku, verím, že sa budeme zlepšovať.“

Zverenkyne trénera Kucsu teraz čaká takmer dvojtýždňový cyklus bez prípravných zápasov, kde sa budú venovať najmä tréningovému procesu a nácviku herných variácií a systémov. Vyvrcholením tejto fázy prípravy bude domáci turnaj Diplomat Cup 2018, ktorý Čajky usporiadajú v termíne 21.-22. septembra za účasti tímov ZVVZ USK Praha (ČR), KP Brno (ČR) a UNI Győr (Maď.). S pražským USK si navyše hneď po turnaji (23. 9.) zahrajú ešte jeden prípravný zápas.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel