Tipy odborníkov z DOMOSS-u: Ako ušetriť v kúpeľni

  • Inzercia
  • 12. septembra 2018, 18:00

Viete o tom, že štvorčlenná domácnosť minie okolo 200-tisíc litrov vody za rok a za jeden deň 150 l? Z toho iba štyri litre spotrebujeme na pitie a zvyšok na ostatné činnosti.

Napriek výzvam odborníkov šetrenie vody v kúpeľni stále prehliadame. Ako na efektívne šetrenie s vodou, financiami alebo s čistiacimi prostriedkami v kúpeľni? Nebudeme pritom potrebovať žiadne radikálne spôsoby znižovania nákladov ani škrtať peniaze pri kúpe čistiacich prostriedkov. Stačí dať na rady odborníkov z DOMOSS-u a prvé výsledky sa objavia už čoskoro.

Šetrenie s vodou

Koľkí z vás nechajú pustený kohútik pri umývaní zubov? Za deň tak minieme 4 litre vody. Podobne je to aj s umývaním sanity a obkladov pri tečúcej vode. Najlepší spôsob je napustiť si do umývadla vodu a potom opláchnuť sanitu, dlažbu a na záver aj umývadlo. Jednou ranou vyčistíte viac a pritom ušetríte.

Sprchovanie vs. kúpanie

Kto z nás nemá rád vaňu plnú horúcej vody, v ktorej zrelaxujeme po náročnom dni alebo týždni. Pri takomto relaxe však minieme viac ako 100 litrov vody! Pri priemernom sprchovaní je to o 60 l menej.

Tip: Ak z nejakého dôvodu musíte najprv odpustiť studenú vodu, aby tiekla teplá, tak naplňte prázdne PET fľaše alebo vedierka a môžete ňou polievať kvety.

Kvapkajúci kohútik

Vedeli ste, že takto dokáže odtiecť za noc až 10 litrov vody? Podobne je to aj s pretekajúcim záchodom. Za rok by sme mohli naplniť niekoľko plaveckých bazénov. Preto je podstatné venovať pozornosť a čas pri nákupe kvalitnej modernej batérie, ktorá vie ušetriť vodu.

Novinky v oblasti kúpeľňových batérií:

– Batérie s perlátorom – efektívne šetria vodu a peniaze, pretože fungujú na báze miešania vody so vzduchom.

– Senzorické batérie – majú zabudovaný systém regulácie spotreby vody. Prietok je obmedzený na päť až šesť litrov za minútu.

– Termostatické batérie – vďaka nastaviteľnej teplote dokážete ušetriť až 50 % vody, stačí, ak si nastavíte požadovanú teplotu vody.

– Air shower sprchy – aj pri výbere sprchovacej ružice by sme mali vyberať také, ktoré dokážu ušetriť. Nové sprchovacie ružice s funkciou air shower dokážu znížiť náklady až o 60 % vďaka modernému systému zmiešavania vody a vzduchu.

Na viac kúpeľňových noviniek zameraných na jednoduchú údržbu, úsporu vody, bezbariérové sprchové kúty, úsporné sprchy, bezdotykové a senzorové batérie a otvorenie vynovenej predajne sanity s najväčším výberom batérií sa môžete tešiť vo štvrtok 13. septembra v OC DOMOSS v Piešťanoch od 10.00 do 17.00 h. Nepremeškajte Jesenný DOMOSS deň! Nakúpte vybavenie do kúpeľne za internetové ceny a ostatný vybraný sortiment za špeciálne ceny.

Na čo všetko sa tento rok môžete tešiť?

– Na parkovisku pred OC DOMOSS si budete môcť vyskúšať predvádzanie záhradnej techniky a zasúťažiť si o skvelé ceny. Navyše pri nákupe produktov STIHL nad 50 eur získate nákupnú tašku ako darček. Pri kúpe vybraných píl STIHL dostanete náhradnú reťaz a olej zadarmo.

– Budete môcť jazdiť na elektrobicykli a elektrokolobežkách. Dozviete sa viac o možnosti požičať si zadarmo fotoaparát Instax na víkend a vyhrať zaujímavé ceny od FUJI.

– Okrem toho Hansgrohe prinesie cyklotrenažér Petra Sagana. Najrýchlejší z vás si odnesú zaujímavé výhry. Počas celého dňa bude zabezpečené varenie na domácich spotrebičoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj