Poznáme mená kandidátov na primátora Piešťan

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 12. septembra 2018, 12:22

Mená kandidátov na piešťanského primátora v novembrových voľbách sú už známe. Záujem o tento post má sedem nezávislých kandidátov a dvaja stranícki.

Boj o radnicu sa začal.
Mestský úrad Piešťany (Autor: apt)

Kým straníckych kandidátov nominuje ich strana, tak nezávislí museli do utorka 11. septembra odovzdať na radnici minimálne 500 podpisov obyvateľov kúpeľného mesta.

O post primátora v Piešťanoch tak podľa TV Piešťany zabojujú nezávislí kandidáti – advokát Roman Chudý, environmentalista Peter Jančovič, manažérka Zuzana Svrčeková, súčasný primátor Miloš Tamajka, jeho viceprimátor Martin Valo, podnikateľ Samuel Vavrík a radničný právnik Pavol Vermeš. Všetci podľa zatiaľ neoficiálnych informácií naplnili požiadavku minimálne 500 podpisov obyvateľov Piešťan pod ich kandidačnú listinu.

V kúpeľnom meste však budú kandidovať aj dvaja stranícki kandidáti. Za Ľudovú stranu Pevnosť sa o post primátora bude uchádzať programátor Miroslav Juriš. Za Národnú koalíciu dôchodca Stanislav Polonský. Polonský v predchádzajúcich rokoch pôsobil v združení aktívnych piešťanských seniorov takzvaný seniorský parlament, ktorý toto volebné obdobie bol v úzkom spojení s politickým hnutím Spoločne pre Piešťany.

Ľudová strana Pevnosť aj Národná koalícia sú mimoparlamentné a pomerne málo známe politické zoskupenia. V prípade Ľudovej strany Pevnosť ide podľa medializovaných informácií o „záložnú“ stranu Mariana Kotlebu pre prípad, že Najvyšší súd SR vyhovie žiadosti generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára na zrušenie ĽS Naše Slovensko.

V strane Národná koalícia najviac rezonuje meno jej podpredsedu advokáta Mareka Paru, a to najmä v spojitosti s jeho klientom Pavlom Ruskom, ktorého obhajuje v kauze zmeniek i údajnej objednávky vraždy Volzovej. Okrem iného stojí aj za Marianom Kočnerom či Filipom Rybaničom. Národná koalícia otvorene podporuje za prezidenta Štefana Harabína a v médiách odzneli informácie, že za jej zrodom stojí aj Ivan Lexa.

Podľa našich informácií o poslanecký mandát v sedemnásť člennom mestskom zastupiteľstve sa bude v nadchádzajúcich voľbách uchádzať až 62 poslancov.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav