Cenný skalp Prešova

  • Šport / Hádzaná
  • 12. septembra 2018, 16:00

Domáca premiéra v extralige po dvadsiatich rokoch ani nemohla mať pre MHK Piešťany lepší scenár. Zdolať Tatran Prešov sa vždy cení a piešťanskí hádzanári si tak ani nemohli priať lepší štart do extraligovej sezóny. Po zápase sme sa pozhovárali s oporami mužstva Pavlom Polakovičom a Michalom Melušom.

Brankár Michal Meluš podržal MHK viacerými úspešnými zákrokmi. © Ladislav Duračka

Každé víťazstvo nad Tatranom teší

O víťazstve nad Prešovom rozhodol najmä srdnatý kolektívny výkon piešťanského mužstva. Veľkou mierou však k nemu prispel aj Pavol Polakovič, ktorý v sobotnom zápase osemkrát napol sieťku prešovskej brány. „Pocity sú výborné. Prešov k nám poslal troška pozmenené mužstvo vzhľadom na to, že hral v nedeľu s Vardarom Skopje SEHA ligu. Bolo to behavé mužstvo, ale my starí pardáli sme zaťali zuby a vydržali sme to až do víťazného konca,“ referoval po zápase skúsený hráč, ktorý prišiel do Piešťan zo Šale.

„Tatran Prešov je značka, každé víťazstvo nad ním poteší. Treba však povedať, že má extrémne náročný program a ich základná zostava nemôže ťahať tri súťaže naraz a musia to točiť aj s mladými. Tí sú pohybliví, ale ešte nemajú toľko skúseností. Mali tam aj starších a skúsenejších hráčov, ktorí im pomohli,“ pokračoval Polakovič a doplnil aj odpoveď na otázku, či si spomína, kedy sa naposledy proti Tatranu takto strelecky presadil: „Už som im párkrát podobný počet gólov dal, ale to nie je dôležité. Som rád, že sme zvíťazili.“

Po dvoch zápasoch majú piešťanskí hádzanári plný počet bodov a podobný štart do extraligovej sezóny by zrejme čakal málokto. „Fantázia, len tak ďalej. Snáď nám táto forma vydrží aj do ďalších zápasov,“ zakončil Polakovič.

Meluš ďakoval spoluhráčom

V bráne Piešťan odchytal celé stretnutie skúsený Michal Meluš. Hoci sebakriticky priznal, že nechytal podľa svojich predstáv, v dôležitých momentoch, keď sa zápas lámal, podržal MHK dôležitými zákrokmi. „Mne sa dnes až tak v bráne nedarilo, chcel som viac pomôcť mužstvu, ale som na chlapcov v poli hrdý, ako to zvládli. Sme kolektív a ďakujem spoluhráčom za toto víťazstvo,“ povedal úprimne Meluš.

Aj on už vo svojej kariére absolvoval množstvo zápasov proti silnému Tatranu a je si vedomý, že zdolať ho nie je jednoduché. Preto si každý triumf nad Prešovom cení: „Tatran

Prešov je Tatran Prešov. Porazili sme ho ako prví. Uvidíme, ako to bude nabudúce, ale som šťastný, že sme to dokázali. Čakali sme, že príde s plným nasadením, ale ráno pred zápasom sme sa dozvedeli, že s ‚béčkom’. Prišli s tým, čo majú. Tí chlapci sú tiež dobrí, no možno nie až takí vyzretí. Bojovali sme, hrali sme kolektívne a slávilo to úspech.“

Diváci v Diplomat aréne možno čakali, že sa do brány aspoň na chvíľu postaví chytajúci manažér klubu 63-ročný Jozef Kapša, Meluš ho však do medzi tyče nepustil. „Štyri mesiace som laboroval s členkom, dával som sa zdravotne dokopy, tak ho tam ešte nepustím. Musím sa dostať do pohody aj ja,“ zakončil s úsmevom urastený brankár MHK.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava