Bovo olympiádu vyhrali hostitelia z Veľkého Orvišťa

Fantastické počasie a fantastické športové výkony sprevádzali štvrtý ročník športovo-spoločenského podujatia – BOVO olympiáda 2018. Organizácia tento rok pripadla Veľkému Orvišťu. Makali a vyhrali. Najchutnejší guláš uvaril Peter Klčo z Ostrova.

BOVO olympiáda začala cyklistickým okruhom. (Autor: Viera Dusíková)

Orvišťania hostili na svojom anglickom trávniku TJ Slovan Veľké Orvište susedov z Ostrova i Bašoviec, ktorí zvádzali urputné boje v nohejbale, hode na basketbalový kôš, kopaní na presnosť či hádzaním vreca naplneného pichľavou slamou. Deň začínal skoro ráno prikladaním pod kotlíky, kde chlapi zoskupení do súťažných tímov varili guláš.

To už viac ako pol stovky cyklistov vyrážalo na trať nesúťažnej disciplíny – cyklookruhu z Veľkého Orvišťa do Ostrova, popri Očkove cez Podolie, Pobedim, Bašovce nazad do Veľkého Orvišťa. Bicyklovali sa aj starostovia Veľkého Orvišťa Pavol Paulovič, ostrovský starosta Jozef Tkácz viezol na detskej sedačke svoju dcérku aj s jej obľúbeným plyšáčikom. Najstarším účastníkom, ktorý viac ako pätnásťkilometrovú trať prešiel s prehľadom a bez zadýchania bol Vincent Urban z Bašoviec. „Len pred nedávnom, v júli som oslávil osemdesiatiny a svojmu kamarátovi vďačím za to, že ma doviedol k cyklistike. Pomáha mi udržovať si zdravie aj kondíciu. Vďaka bicyklu ešte žijem v pohode,“ smial sa bývalý šéf elektrikárov Technických služieb v Piešťanoch, ktorý sa už teraz naplno venuje najmä záhradníčeniu.

Už tradične nechýbalo na tejto olympiáde kopanie jedenástok, BOVO triatlon, (bez)orientačný beh, BOVO maškrta či dramatické okamihy pri preťahovaní lanom, kde sa jednotlivé obecné tímy svojou technikou i silou snažili súpera pretiahnuť na svoju stranu. Kým sa dospeláci zapájali do súťažných disciplín, deti si užívali peknú sobotu pobehovaním, skákaním na nafukovacom hrade a obdivovaním umenia sokoliarov.

Popoludní mali porotcovia plné ruky práce s vyhodnotením víťazov. Tento rok si prvenstvo v Bovo olympiáde vybojoval domáci tím z Veľkého Orvišťa. Na druhom mieste boli Ostrovčania a tretí súťažiaci z Bašoviec. Mimochodom, Bašovčania varili guláš v poľnej kuchyni – v tanku a Ostrovčania si na futbalový štadión doviezli celú obývačku aj s konferenečným stolíkom a vázičkou s kvetmi a vonnými lampami. Nálada bola ako po iné ročníky, vynikajúca. Ľudia sa bavili, hostili dobrotami i gulášom, užívali si septembrovú víkendovú pohodu a podaktorí tam ostali až do neskorého večera.

 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava