Podoby džezu

  • Kultúra a spoločnosť / Hudba
  • 8. septembra 2018, 20:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, mesiac september sa u nás začína sviatočne. Oslavou Dňa ústavy sa symbolicky končí obdobie prázdnin a dovoleniek a sviatočný deň nás posúva do nových povinností.

Babic
Ján Babič (Autor: apt)

Doznievajú v nás príjemné zážitky z dovoleniek, čas strávený s rodinou a priateľmi nás naplnil novou energiou, dobrými pocitmi a pokojom v duši. Je veľmi dôležité nájsť čas a spôsob oddychu, zmeniť prostredie a náplň všedných dní zameniť za pohľady na krásu sveta a ľudí v ňom. Nechať sa uniesť „sladkým ničnerobením“ v inom prostredí a s inými ľuďmi, nechať na chvíľu odpočívať všetky počítače, mobily a v dotyku s prírodou sa venovať sebe a svojim blízkym. Digitálny detox sa nielen vedecky odporúča, ale je priam nutný pre získanie priestoru pre nové poznatky.

September ponúka svoju farbitosť džezovým náladám. Je tradíciou v tomto mesiaci usporiadať veľké džezové festivaly, koncerty a turné známych kapiel. Aj my sa budeme v budúcej relácii venovať viacerým podujatiam. 44. Bratislavské jazzové dni sú v tomto roku rozložené do piatich termínov a začínajú sa už budúcu sobotu koncertom izraelského projektu 3 Cohen Sextet v ateliéri Babylon, od 19. do 21. októbra budú v Inchebe tri dni prvotriedneho zaoceánskeho džezu a 28. októbra John Scofield Combo 66 opäť v Ateliéri Babylon. 25. jubilejný Trenčiansky jazzový festival Jazz pod hradom zaznie od 21. do 23. septembra, súťažná prehliadka mladých džezových kapiel Žilina International Jazz Contest vrcholí 25. a 26. septembra vo veľkej sále žilinského konzervatória. Hudobné vydavateľstvá sú veľmi aktívne a o nových albumoch vás budeme v budúcej relácii Podoby džezu podrobne informovať.

Na stretnutie v nedeľu na Rádiu Piešťany sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav