Polícia rieši záhadu bieleho taxíka a uťatého prsta

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 7. septembra 2018, 12:00

Bez vetra sa síce ani lístok nepohne, no čo je pravdy na šíriacich sa informáciách o napadnutom občanovi Kuvajtu piešťanským taxikárom, polícia stále preveruje. I keď…

Ilustračné foto. (Autor: am)

Vyšetrovateľ už v tom má jasno. V príbehu podľa nepodložených tvrdení figuruje približne 50-ročný Kuvajťan, ktorý bol na dovolenke v Piešťanoch. Spolu s manželkou mali bývať v AdamEva Resorte. V utorok 28. augusta večer mal byť spomínaný Kuvajťan napadnutý taxikárom. Pri bitke mal vodič z bieleho piešťanského taxíka odrezať Arabovi prst!

Zbitý Kuvajťan skončil v piešťanskej nemocnici, kde ho hospitalizovali. Šíriace sa fámy príbeh okorenili konštatovaním, že taxikárovi za to hrozí až päťročný pobyt za mrežami. „V ten večer sme v nemocnici naozaj ošetrili cudzinca, ktorý bol výrazne opitý a tvrdil, že si nič nepamätá. Vôbec nespomínal, že bol napadnutý,“ informoval nás riaditeľ nemocnice Štefan Kóňa.

Zatiaľ sa teda z fám potvrdilo len to, že bol Arab riadne pod parou, čo je v rozpore s jeho vierovyznaním. V rozpore sú však aj ďalšie „zaručené“ informácie zo sociálnych sietí a z ulice. „Prípad sme začali preverovať ako trestný čin lúpeže, nakoľko oznamovateľ tvrdil, že ho prepadli,“ uviedla k prípadu trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Polícia ihneď začala incident preverovať a zistila veľmi zaujímavé skutočnosti. „Prezreli sme všetky dostupné kamerové záznamy z mesta a našli sme aj miesto činu. Zo záznamov i z odborného vyjadrenia lekára je zrejmé, že si cudzinec zranenie zapríčinil bez cudzieho zavinenia,“ spresnila hovorkyňa.

Kamera totiž Kuvajťana zachytila, ako v opitosti padol na zem, pričom si na ostrej kachlici amputoval prst. Na inkriminovanom mieste neskôr našli policajti i krvavé stopy. Pri páde cudzinca na zem nebolo široko-ďaleko ani živej duše. Prečo Kuvajťan nahlásil na políciu, že ho lúpežne prepadli, nevedno. Z kúpeľného mesta už vraj odišiel. Dokonca odmietol možnosť upovedomiť o incidente príslušnú ambasádu. Mal na to zrejme vlastné dôvody.

A čo vodič taxíka? Ešte spokojne spávať nemôže, incident totiž polícia vyšetruje ďalej. „Polícia vykonáva v prípade naďalej procesné úkony a preveruje všetky vyšetrovateľské verzie,“ dodala M. Linkešová.

Gabo Kopúnek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava