Dorastenci Kúpeľov na siedmej priečke

  • Šport / Tenis
  • 7. septembra 2018, 18:00

Druhým mládežníckym kolektívom z TK Kúpele Piešťany, ktorý sa v tejto sezóne prebojoval na finálový turnaj majstrovstiev Slovenska tenisových družstiev, boli dorastenci. Tí však nenapodobnili svoje kolegyne, ktoré získali bronzové medaily. Chlapci obsadili v Bratislave konečné siedme miesto.

tenis ilustracka
ilustračné foto © apt

„V súťaži, ktorá sa hrá vyraďovacím systémom, je každý bod dôležitý a o postupe do ďalšieho kola rozhoduje neraz aj šťastie. My sme prehrali prvé dva zápasy s Novou Dubnicou a Tenisovou akadémiou Prešov tesne 3:4, preto sme hrali s Mladosťou Košice len o konečné siedme miesto. Škoda, že Adrián Kopál nebol po zranení celkom fit. Inak by určite bodoval a my sme mohli hrať o medaily. V prvom i druhom zápase sme prehrali rozhodujúcu štvorhru až v tajbrejku, takže sme museli hrať len o siedme miesto,“ zhodnotil šampionát Marek Hrehorčík, ktorý spolu s Michaelou Hašanovou koučovali dorastencov TK Kúpele.

Piešťanskí tenisti si zabezpečili siedmu priečku výhrou 4:3 nad Košicami. Pre zaujímavosť, takýmto výsledkom sa skončila až polovica zo všetkých 12 zápasov trojdňových majstrovstiev.

V dueloch s Novou Dubnicou i Prešovom bodovali z hráčov TK Kúpele v dvojhre iba Anton Magdolen a Miloš Karol. Magdolen zdolal najskôr Dubničana Vlčka 6:3, 7:5 a potom Prešovčana Baranca 6:2, 7:6.  Karol vyhral nad Bežákom 6:4, 7:5 a Potašom 6:1, 6:2. Tretí bod pridali vo štvorhrách  Magdolen s Filipom Urbánkom. V zápase s Prešovom mohli Piešťanci aj zvíťaziť, no druhú štvorhru prehrali Adrián Kopál s Karolom v rozhodujúcom tajbrejku 9:11.

V záverečnom zápase s Košicami vyhral v dvojhre popri Magdolenovi a Karolovi aj Urbánek, ktorý zdolal Suru 7:5, 6:2. Rozhodujúci štvrtý bod pridali vo štvorhre Magdolen s Karolom. Tí bez väčších problémov porazili Naďa s Krajčím 6:1, 6:2.

Štefan Gregorička

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava